13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialMarian Oprişan şi-a impus omul la Justiţie | OPINIE

Marian Oprişan şi-a impus omul la Justiţie | OPINIE

Baronul Portofel de Vrancea, pe numele real Marian Oprișan, ar fi sărit la gâtul lui Liviu Dragnea și i-a spus franc în față că are vreo 6-7 filiale PSD care ar fi gata să provoace un congres extraordinar taman acum, la ceas de remaniere. Ca să nu provoace o criză în partid, liderul social democrat ar fi fost de acord în extremis că să-l nominalizeze la Justiție pe vrânceanul Toader Tudorel, fost judecător al Curtea Constituțională.

Tudorel Toader și-a început cariera profesională în orașul Panciu, ca procuror la Procuratura locală, în timpul comunismului victorios. A avansat rapid la Procuratura județeană Vrancea, unde a anchetat, printre alții și pe hoții de buzunare din gara Focșani. Se pare că de atunci i s-ar trage lui Oprișan porecla de Portofel, fiind luat în ”custodie”, – după ce a fost anchetat de Procuratură -, de col. de atunci de Securitate Petre Tîlvăr, tatăl deputatului PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, sub indicativul ”Alin”.

Citește și: VIDEO. Premierul Sorin Grindeanu a anunţat noile nominalizări din Cabinetul pe care îl conduce

Ulterior, Tudorel Toader a ajuns judecător de Curte de Apel și s-a mutat la Iași. Iar în anul 2000, viitorului judecător constituțional i se umflă averea pe loc. Atunci i-au crescut în bătătură 58 hectare de teren agricol extravilan, peste 15 hectare de terenuri forestiere, două apartamente și o casă în comuna natală Vulturu.

Cum baronul de acum al Vrancei organizează periodic partide de vânătoare, din echipa sa nu lipsesc Angel Tîlvăr, fostul șef al Parchetului Vrancea Ion Lefter – fost șef al judecătorului Tudorel Toader – și chiar judecătorul în chestiune, cu toate că nu e vânător.  Ultimul zaiafet de acest gen ar fi fost organizat într-o pădure din zona Ruginești, care aparține fostului deputat Ion Roman, recent declarat de ANI incompatibil.

Chiar în seara anunțului că ”fratele  Tudorel”  – cum îl alintă Oprișan – a fost nominalizat pentru portofoliul Justiției, baronul de Vrancea și-ar fi convocat amicii la o locație discretă pentru a uda cu multă Galbenă de Odobești numirea ”fratelui” la ministerul Justiției.

”Bă v-am spus că îmi impun omul la Justiție? Ce credeați că OM-ul (aluzie la sigla cu care s-a impus pe internet- OM de la Oprișan Marian) doarme și Dragnea face ce vrea? Și ciumpalacii care au ieșit în stradă la Focșani (n.n. -râde copios) în zilele protestului împotriva guvernului i-am coordonat tot eu, băi. Boieru să trăiască!”, ar fi zis Portofel.

De menționat că Boieru este numele șefului DIPI Vrancea.

Citește și: Băsescu: Tudorel Toader, propus ca ministru al Justiţiei, a încercat în 2012 mistificarea rezultatului de la urne. Va fi capabil să încalce legea pentru a da satisfacţie celor care l-au numit?

 

Cele mai citite

VIDEO. Mesajul Patriarhului Daniel de Înviere. “Sfintele Paşti sunt sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de Sfintele Paști, evidențiind semnificația profundă a Învierii Domnului pentru credincioși. În cuvintele sale, Patriarhul subliniază...

Platforma OnlyFans se confruntă cu o anchetă în Marea Britanie

Autoritatea britanică de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a deschis o investigație pentru a stabili dacă site-ul OnlyFans, destinat exclusiv adulților, face suficiente eforturi...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă