16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialMaria Şarapova, în semifinale la Beijing. O singură victorie o desparte de...

Maria Şarapova, în semifinale la Beijing. O singură victorie o desparte de locul 2

Maria Şarapova s-a calificat în semifinalele Turneului de la Beijing şi o poate depăşi, în clasamentul WTA, pe Simona Halep. Pentru asta mai are nevoie de o singură victorie.

Şarapova a învins-o, azi, pe Svetlana Kuzneţova, locul 27 WTA. În semifinale, Şarapova o va întâlni pe Ana Ivanovici din Serbia, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9. În cazul în care va triumfa în acest meci, rusoaica o va întrece pe Simona Halep în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis.

Totuşi, Şarapova nu va ocupa locul 2 dacă sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, va câştiga finala China Open. În situaţia în care Kvitova câştigă turneul de la Beijing după o finală cu Şarapova, Simona Halep va ajunge pe locul 4, după campioana de la Wimbledon – locul 2 şi după câştigătoarea de la Roland Garros – locul 3, potrivit Mediafax.

Halep îşi va păstra locul 2 WTA, pe care îl ocupă din 11 august, numai dacă Şarapova nu ajunge în finală şi Kvitova nu câştigă turneul din capitala Chinei.

În semifinale, Kvitova o va avea adversară pe sportiva australiană Samantha Stosur, locul 21 WTA, care a beneficiat de abandonul numărului 1 mondial, Serena Williams, anunţat chiar înaintea partidei din sferturi.

Joi, şi Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă. Ea a jucat un meci de simplu de peste două ore şi jumătate, pe care l-a câştigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în faţa sportivei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open.

Jucătoarea română a acuzat dureri la spate şi la coapsă şi a dus cu greu întâlnirea la bun sfârşit.

În sferturi, Halep ar fi trebuit să joace, vineri, cu Ana Ivanovici, care s-a calificat în semifinale în urma retragerii româncei.

 

Cele mai citite

Gata cu vacanța de Paște. Românii se întorc acasă

Coloane de autovehicule care se întind pe câţiva kilometri au fost observate pe principalele artere rutiere din orașul bulgăresc Ruse, situat la granița cu...

Judecătorul care a cerut azil politic în Belarus. “Aici este un preşedinte foarte înţelept”

Un judecător polonez a cerut azi politic în Belarus, în contextulrelațiilor tensionate dintre Polonia și Belarus. El susține că acolo se află"un preşedinte foarte...

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...
Ultima oră
Pe aceeași temă