14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialMarele pianist rus Andrei Gavrilov, la Ateneul Român

Marele pianist rus Andrei Gavrilov, la Ateneul Român

În această primăvară, invitatul de onoare al Serilor Lipatti 2015 (Lipatti Evenings) de la Ateneul Român este pianistul rus Andrei Gavrilov. În cadrul stagiunii Filarmonicii „George Enescu“, Andrei Gavrilov va interpreta pe 30 aprilie și 1 mai, de la ora 19, Concertul pentru pian și orchestră nr. 2 de Serghei Rahmaninov, în compania Orchestrei simfonice a Filarmonicii bucureștene și sub bagheta dirijorului Horia Andreescu.

Pianist strălucitor și surprinzător, Andrei Gavrilov „a izbucnit” la începutul carierei lui în mod spectaculos la doar 18 ani, când a câștigat cel mai dificil concurs de pian, Concursul Ceaikovski, fiind la acea vreme cel mai tânăr laureat.

Andrei Gavrilov trece astăzi drept unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii, un maestru care este chemat pe toate meridianele să cânte alături de cele mai renumite orchestre.

Festivalul „Serile Lipatti” se prezintă în ediția din 2015 sub denumirea de „Lipatti Evenings”, reprezentând un proiect în sine, ca parte a Programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României. Acest proiect presupune o serie de concerte, recitaluri și masterclass-uri, susținute de mari interpreți, dintre care unii sunt norvegieni.

Evenimentele vor avea loc la Ateneul Român și în alte importante săli de concert din țară.

În același timp, Lipatti Evenings, prin prezența unor muzicieni români de seamă, va fi găzduit în festivalul Valdres Sommersymfoni din Norvegia și în Icelandic Chamber Music Festival. Întregul proiect, care se derulează până la sfârșitul lunii aprilie 2016, stă sub semnul marii personalități a artei interpretative universale, legendarul pianist român Dinu Lipatti.

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Polonia condamnă atacurile cibernetice rusești. Oficialii transmit că și țara lor a fost vizată

Polonia a condamnat presupusele atacuri cibernetice ale unui grup rus numit APT28 asupra Germaniei și Republicii Cehe, afirmând că și ea a fost vizată,...
Ultima oră
Pe aceeași temă