11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMarea Britanie are un plan pentru Brexit. Theresa May a dat asigurări...

Marea Britanie are un plan pentru Brexit. Theresa May a dat asigurări că pregătirile pentru părăsirea UE respectă calendarul stabilit

Prim-ministrul Marii Britanii, Theresa May, a asigurat-o pe Angela Merkel că pregătirile pentru Brexit respectă calendarul prezentat pentru invocarea articolului 50 al ieşirii statului insular din Uniunea Europeană, scrie News.ro.


Citeşte şi: Scurgere la nivel înalt în Marea Britanie: Theresa May nu are nici un plan pentru Brexit


Anterior, May le-a transmis liderilor europeni că data limită de invocare a articolului 50 este până la finele lunii martie, iar negocierile propriu-zise ar urma să înceapă în luna iunie 2017. 

”Munca noastră este în desfăşurare, suntem pregătiţi să invocăm articolul 50 înainte de finele lunii martie sau chiar la sfârşitul lunii martie 2017”, a declarat premierul britanic într-o conferinţă comună de presă cu Angela Merkel.

Marţi dimineaţă, jurnaliştii BBC şi The Times au obţinut un document intern care demonstra faptul că Executivul britanic nu avea pregătit nicio strategie pentru Brexit. Potrivit acestui act, nu s-a ajuns la niciun acord în ultimele şase luni din cauza diviziunii existente în executivul lui Theresa May. Oficialii au negat aceste informaţii.

”Vreau un proces lin şi ordonat, vreau să muncim pentru o soluţie care este atât în interesul Marii Britanii, cât şi în interesul partenerilor din Uniunea Europeană”, a declarat May.

În schimb, cancelarul german a precizat că nu s-a discutat în detaliu despre Brexit la întâlnirea liderilor europeni cu preşedintele Barack Obama de la Berlin. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă