14.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialMaramureş: Tiruri blocate în pasurile Gutâi şi Prislop

Maramureş: Tiruri blocate în pasurile Gutâi şi Prislop

Trei tiruri au rămas blocate joi pe DN 18, în Pasurile montane Gutâi şi Prislop, din cauza ninsorilor abundente, din ultimele ore, astfel că a fost nevoie de intervenţia echipelor care întreţin drumurile naţionale, potrivit Agerpres.

Cele trei tiruri fără marfă au fost tractate pentru a-şi relua drumul.

Pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 180, vizibilitatea este sub 150 de metri din cauza ceţii. Comitetul judeţean de iarnă Maramureş a recomandat conducătorilor de autovehicule să circule preventiv în zonele cu vizibilitate redusă şi să folosească luminile de întâlnire pe faţă şi a poziţiei pe spate şi de ceaţă.

Purtătorul de cuvânt al Comitetului judeţean de iarnă Maramureş, Dan Bucă, a declarat, joi, că stratul de zăpadă frământată existent pe sectoarele de drumuri naţionale măsoară până la un centimetru.

Pe DN18, în Pasul Prislop, între km 156 şi km 180, stratul de zăpadă frământată care se găseşte pe carosabil are grosimea de până la doi centimetri.

Angajaţii societăţilor care asigură şi întreţin viabilitatea sectoarelor de drumuri naţionale au acţionat cu 68 de utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi au împrăştiat 450 de tone de material antiderapant. Ninge slab la Borşa şi Târgu Lăpuş.

Rămân închise pe perioada de iarnă, conform deciziei administratorului de drumuri, DJ109F, pe relaţia Cavnic-Baiuţ, DJ183, pe relaţia Izvoare-legătura cu DN18, în Pasul Gutâi şi DC19, pe relaţia Botiza-Groşii Ţibleşului, un tronson de şase kilometri.

Au căzut precipitaţii sub forma de zăpadă pe sectoarele de drumuri judeţene. Stratul proaspăt de zăpadă depus în afara părţii carosabile a măsurat între 10-16 centimetri.

Angajaţii societăţii care asigură şi întreţine viabilitatea sectoarelor de drumuri judeţene au intervenit cu 41 de utilaje cu lamă pentru a curăţa partea carosabilă de zăpadă depusă în urma ninsorilor. S-au răspândit 514 tone de material antiderapant, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

Carosabilul este curat şi umed pe sectoarele din zona de câmpie şi acoperit cu un strat de zăpadă frământată, cu grosimea între 1-3 centimetri, în zonele de deal şi de munte.

Cursa aeriană de pasageri a decolat, joi, fără probleme de pe Aeroportul Internaţional Baia Mare. S-au efectuat lucrări de degivrare a aparatului de zbor. Pista a fost curăţată de zăpadă.

Cele mai citite

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...
Ultima oră
Pe aceeași temă