12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMApN: 15 militari români, INTERNAŢI în Ucraina

MApN: 15 militari români, INTERNAŢI în Ucraina

Cincisprezece militari români care participă la un exerciţiu multinaţional din regiunea Lviv, Ucraina, sunt internaţi la spitalul din localitate cu diagnosticul toxiinfecţie alimentară, informează MApN, precizând că aceştia sunt din Forţele Terestre Române şi sunt în afara oricărui pericol, transmite Mediafax.

“Cincisprezece militari români, participanţi la exerciţiul multinaţional «Rapid Trident 2013», la Centrul internaţional de menţinere a păcii «Yavorov» din regiunea Lviv, Ucraina, sunt internaţi la spitalul din localitate cu diagnosticul toxiinfecţie alimentară. Militarii sunt din Forţele Terestre Române şi sunt în afara oricărui pericol”, se arată într-un comunicatMApN remis agenţiei MEDIAFAX.

În perioada 08 – 19 iulie 2013 un detaşament de aproximativ 70 de militari din Forţele Terestre Române participă la Exerciţiul multinaţional “Rapid Trident 2013” care se desfăşoară la Centrul internaţional de menţinere a păcii “Yavorov” din regiunea Lviv, Ucraina.

Organizat în cadrul programului “Parteneriat pentru Pace’, exerciţiul se află la a 8-a ediţie. În acest an, pe parcursul celor două săptămâni de exerciţii sunt implicaţi circa 1300 de militari din 19 ţări: Armenia, Estonia, România, Moldova, Bulgaria, Danemarca, Ucraina, Turcia, Canada, Serbia, Polonia, Suedia, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Marea Britanie, Norvegia şi SUA.

Detaşamentul românesc este format din două plutoane de infanterie din Batalionul 811 Infanterie “Dej”, un pluton de paraşutişti compus din militari proveniţi din Batalionul 317 Cercetare “Vlădeasa”, Batalionul 313 Cercetare “Gemina” şi Centrul de instruire operaţii speciale, precum şi ofiţeri subofiţeri de stat major de la Batalionul 815 Tancuri “Mihai Vodă”, comandamentul Diviziei 4 Infanterie “Gemina” şi Statul Major al Forţelor Terestre.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă