31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialManifestanţii din mişcarea Occupy DC îi cer lui Barack Obama să li...

Manifestanţii din mişcarea Occupy DC îi cer lui Barack Obama să li se alăture

Aproximativ 300 de manifestanţi din cadrul mişcării Occupy DC au defilat marţi până la Casa Albă în Washington şi i-au cerut preşedintelui Barack Obama să li se alăture, relatează AFP, preluat de Mediafax.

“Vrem să îl primim în mişcarea noastră”, strigau manifestanţii în timpul marşului.

Amintind că tabăra Occupy DC se află la câteva sute de metri de Casa Albă, manifestanţii au scandat, adresându-i-se lui Barack Obama, plecat în turneu în Pacific: “Suntem chiar în colţul străzii! Hai cu noi!”.

Acest protest are loc în timp ce manifestanţii anticapitalism au fost expulzaţi din taberele lor în mai multe oraşe americane în ultimele zile, în special la New York, dar nu şi la Washington.

Expulzaţi în noaptea de luni spre marţi din piaţa Zuccotti, unde s-au instalat de aproape două luni, manifestanţii Occupy Wall Street s-au întors în parc marţi seara. Aceştia nu au însă permisiunea de a-şi reinstala corturile.

Anterior în cursul zilei, aproximativ o treime dintre manifestanţii din Washington au intrat în clădirea care adăposteşte sediul local al Brookfield Properties, proprietarea pieţei Zuccotti din New York.

 

Cele mai citite

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

INCREDIBIL. Camionul lui Ilie Bolojan, dispărut din Germania

Încruntatul Ilie Bolojan, vătaful Oradei și al județului Bihor, este de ceva vreme și un Gică Contra al celor de la guvernare, fiind...

Rusia – Ucraina, ziua 845. “Vom fi alături de Ucraina până când va învinge”, anunță președintele SUA, Joe Biden

"Vom fi alături de Ucraina până când va învinge în acest război", a anunțat președintele SUA, Joe Biden, în contextul conferinței de pace care...
Ultima oră
Pe aceeași temă