9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecial”Mandatul negru” al Guvernului Dragnea vizează un singur scop, Grindeanu e doar...

”Mandatul negru” al Guvernului Dragnea vizează un singur scop, Grindeanu e doar un om de paie cu un program perdea de fum | OPINIE

Ministrul marionetă desemnat la Justiție, Florin Iordache, autorul episodului ”Marțea neagră” ne-a spus la audierile din Parlament ce plan are prim-ministrul de facto, infractorul Dragnea, cu Justiția. Întâmplarea a făcut ca în dreapta lui Iordache, la audieri, să fie exact Șerban Nicolae, șoferul altui infractor celebru: Cătălin Voicu.

Pentru că universul are un simț al umorului fabulos, Iordache a fost prezentat de mecanicul de hidrobiciclete Eugen Nicolicea, alt avocat de media activ al mafiei politice.

Tabolul acesta în sine spune cât o mie de cuvinte despre ce pune la cale Liviu Dragnea pentru a putea să încalece Justiția.

În Parlamentul controlat acum total de condamnatul Dragnea și inculpatul Tăriceanu, autorul tentativei de încălecare a Justiției din marțea neagră explica ce va face ca ministru al Justitiției, alături de Șerban Nicolae, șoferul condamnatului Cătălin Voicu. Vă amintiți, desigur, de senatorul PSD Voicu, cel care uneltea cum să acționeze asupra ”motorului” sistemului judiciar, cum să-i taie curelele și să-i rupă pinioanele, pentru a bloca funcționarea lui.



Despre frânarea Justiției și readucerea sistemului judiciar în subordinea politicienilor corupți a vorbit în realitate ministrul desemnat al Justiției, Florin Iordache. Părea că șoferul lui Cătălin Voicu îi șoptește discursul, atât de bine îl seconda. Aproape că  îi pupa urechea dreaptă cu evlavia cu care electoratul habotnic pupă o icoană în duminica alegerilor, înainte să dea buluc la urne pentru a vota hoți, mincinoși și corupți.

Spre satisfacția șoferului lui Voicu, Iordache a insistat să ne explice că, în calitate de ministru al Justiției, vrea iar procurorii în subordinea lui. Așa interpretează el articolul din Constituția României care se referă la statutul procurorilor.
 

”(1) Procurorii îşi desfăşoară activitatea potrivit principiului legalităţii, al imparţialităţii şi al controlului ierarhic, sub autoritatea ministrului justiţiei”, spune Constituția.

Iordache interpretează din asta că procurorii nu mai fac ce le dictează conștiința și legea, ci trebuie să se subordoneze de îndată lui. Adică să facă ce le dispune ministrul marionetă al Justiției din guvernul personal al infractorului Liviu Dragnea.

Am mai auzit această interpretare a textului constituțional în emsiunile-linșaj ale televiziunii turnatorului Felix, unde șoferul lui Cătălin Voicu e invitat permanent pentru a face propaganda mafiei din politică.  

Întregul discurs al viitorului ministru al Justiției a fost despre ce legi trebuie modificate, inclusiv Codul Penal, pentru a o ”politică penală umanistă”. Părea că ministrul desemnat al Justiției își citește discursul direct de pe blogurile lui Adrian Năstase și Dan Voiculescu sau de pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

O declarație cu dedicație pentru colegii de partid și parlament care tânjesc după vremurile când alt ministru al Justiției PSD, Rodica Stănoiu, avea mare grijă ca nu cumva să deranjeze vreun procuror colegii de partid puși pe căpătuială.




Perioada în care procurorii cinstiți erau sinuciși dacă refuzau compromisul este ”epoca de aur” la care visează Liviu Dragnea și toți cei care s-au încolonat acum în spatele lui, pentru a susține planul despre care a vorbit și Iordache azi. Parte din acest plan este și crircul pe care îl face fugarul Sebastian Ghiță, cu presupusele abuzuri comise prin Justiție și înregistrarea ”făcătură” cu Traian Băsescu lansată tot la televiziunea inculpatului fugar.

Confirmarea existenței acestui plan a venit chiar de la ministrul propus al Justiției, Florin Iordache, după audierea din comisia parlamentară, când a fost întrebat de un jurnalist ce părere are despre ”dezvăluirile” lui Ghiță.

Cu promptitudinea celui care știe foarte bine subiectul, Iordache a spus imediat că se impune constituirea unei comisii parlamentare care să verifice foarte serios ”abuzurile sesizate” de Sebastian Ghiță. O idee lansată ”întâmplător” de alt inculpat dintr-un dosar DNA, aflat și el sub influența și controlul lui Sebsatian Ghiță. Era imposibil ca Iordache să fie atât de prompt fără discuții anterioare pe tema asta.

Toate sunt legate între ele în planul pe care deja îl pune în aplicare șeful penal al PSD, Liviu Dragnea. Un plan cu șanse de reușită mult mai mari decât cele la care unelteau Victor Ponta cu majoritatea USL, în 2013 când avea loc ”Marțea neagră”. Asta pentru că Dragnea e infinit mai determinat, mai viclean și mai ales mult mai puternic decât Victor Ponta, dar și pentru că acum are aliați care îi dau credibilitate, cum este Traian Băsescu.




Lipsa de lideri și idei a Opoziției și totala paralizie din aceste zile în fața mișcărilor făcute deja de marionetele infractorului Liviu Dragnea contribuie și mai mult la succesul demersurilor care au ca scop încălecarea Justiției. Mai este președintele Iohannis, însă pare și el complet paralizat.

Nici măcar Europa nu mai are acum grija noastră, copleșită de probleme mult mai mari. Între terorism, riscul naționalismului extrem și chiar ruperea Uniunii, manevrelele penalilor de la București devin probleme nesemnificative, deși nu sunt pentru că tot ce face acum Dragnea împinge România pe drumul către ucrainizare.

Aparent nimeni nu mai stă acum în calea penalilor deciși să conserve tot ce le-a asigurat prosperitatea și îmbogățirea în ultimii 27 de ani și să nu permită Justiției să-i tragă vreodată la răspundere pentru modul cum au parazitat resursele statului până la sufocarea economiei și menținerea țării în sărăcie.

Rămân doar procurorii și judecătorii onești care vor să-și facă meseria numai după cum le dictează conștiința și legea. Legea este însă scrisă în Parlamentul României, unde penalul Liviu Dragnea poate acum să facă orice vrea el…

”Marțea neagră” devine o joacă puerilă în fața ”Mandatului negru” care a început azi, după ce Parlamentul a votat guvernul marionetă pe care infractorul Liviu Dragnea și l-a tras pe ”persoană fizică”, cu servilul Sorin Grindeanu pe post de om de paie pus ca paravan la Palatul Victoria.




 Gravatar Carti scrise de Mălin Bot Pagina de Facebook Google Plus Canalul de Youtube




 

Cele mai citite

BEC a admis constituirea alianței electorale PSD-PNL pentru alegerile locale și europarlamentare

Biroul Electoral Central a admis, marţi, protocolul de constituire a alianţei electorale PSD - PNL. Decizia a fost publicată pe site-ul BEC. „Ca urmare a...

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Trafic de droguri la Brașov. DIICOT a reținut doi inculpați

La data de 25 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov au dispus reținerea...
Ultima oră
Pe aceeași temă