11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMandatul de arestare emis pe numele lui Cristian Chilat, prelungit cu 30...

Mandatul de arestare emis pe numele lui Cristian Chilat, prelungit cu 30 de zile

Tribunalul Bucureşti (TB) a prelungit cu 30 de zile, vineri, mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Cristian Chilat, acuzat de împuşcarea mortală a lui Gheorghe Mararu, într-o cafenea din Piatra Neamţ, potrivit Mediafax.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cristian Chilat a fost arestat în 15 noiembrie 2010 în urma scandalului din cafeneaua din Piatra Neamţ.

Chialt l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean, de unde a fost externat luni dimineaţă.

Aurelian Şoric, fost şef al IPJ Neamţ, este judecat de Consiliul Superior de Disciplină din IGPR, la solicitarea ministrului Internelor, pentru afirmaţiile şi comportamentul avute în urma asasinatului din 14 noiembrie şi pentru modul în care a condus IPJ Neamţ.

De asemenea, atât comisarul Şoric, dar şi adjuncţii săi şi alţi ofiţeri cu funcţii de conducere de la IPJ Neamţ, sunt cercetaţi disciplinar pentru neregulile găsite în urma verificărilor Corpului de Control, printre care interesul scăzut pentru anchetarea celor trei grupări infracţionale din judeţ.

Potrivit rezultatelor anchetei Corpului de Control la Neamţ, Aurelian Şoric a acreditat, prin afirmaţiile făcute, ideea că Poliţia agreează cămătăria, subminând încrederea populaţiei în serviciul poliţienesc şi a încercat să diminueze autoritatea conducerii MAI prin incitarea şefilor de post din judeţul Neamţ.

Corpul de Control al ministrului Internelor a început verificările la IPJ Neamţ în urma asasinatului din 14 noiembrie şi după ce şeful comisarul şef Aurelian Vasea Şoric a fost acuzat că ar “pactiza” cu lumea interlopă.

În urma scandalului de la Neamţ, ministrul Internelor, Traian Igaş, i-a demis, în 23 noiembrie, atât pe şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, Dan Valentin Fătuloiu, cât şi pe şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă