11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMalurile lacului Herăstrău, în pericol de surpare

Malurile lacului Herăstrău, în pericol de surpare

Malurile lacului bucureştean Herăstrău riscă să se surpe, ceea ce face necesară o intervenţie capitală asupra acestora, se arată în caietul de sarcini al licitaţiei pentru expertiza tehnică în vederea lucrărilor, licitaţia urmând să fie organizată de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, potrivit NewsIn.

Pentru expertiza tehnică, edilii vor cheltui 200.000 de lei (circa 45.000 euro). Expertul tehnic care va fi ales prin licitaţie va trebui să ofere soluţii optime din punct de vedere tehnic şi economic.

În caietul de sarcini se arată că, din cauza suprafeţei întinse a lacului şi expunerii sale la acţiunea vântului, se produc “valuri prin care apa din lac acţionează cu ritmicitate şi cu un efect erozional continuu asupra terenului natural de pe maluri, care are o consistenţă relativ scăzută”.

Până în prezent, protecţiile pe conturul lacului Herăstrău au fost realizate preponderent în zona malului stâng, unde terenul natural era coborât. Herăstrău face parte din salba de 15 lacuri amenajate pe râul Colentina şi ocupă o suprafaţă de aproximativ 77 de hectare, fiind încadrat de lacurile Floreasca şi Băneasa.

Înainte de 1930, zona pe care se află în prezent parcul Herăstrău era un teren mlăştinos, care a fost asanat în perioada 1930-1935.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă