15.3 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMaior, SRI: România este o ţară stabilă şi datorită activităţii DNA

Maior, SRI: România este o ţară stabilă şi datorită activităţii DNA

Directorul SRI, George Maior, susţine despre corupţie că este o ameninţare la adresa securităţii naţionale, pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări. Oficialul a mai spus, la şedinţa de bilanţ a DNA, că sistemele „profund corupte” au dus la revolte ale populaţiilor.

„Dincolo de faptul că Serviciul Român de Informaţii este o instituţie pivot a securităţii naţionale, noi avem o cooperare deosebită cu Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru că, şi la nivel de lege dar şi în felul în care percepem noi securitatea naţională, corupţia este o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Să ne înţelegem foarte clar asupra acestui aspect. Este o ameninţare pentru că vulnerabilizează statul, aduce prejudicii economiei, creează dezechilibre în societate şi frustrări, şi prin aceasta securitatea naţională a statului este ameninţată”, a spus George Maior, citat de Mediafax. 

Şeful SRI a adăugat că România este o ţară stabilă din punct de vedere al esenţei statului şi datorită activităţii DNA. “Este o latură, o lumină nouă pe care vreau să o aduc aici în discuţie, pe linia anticorupţiei, şi altor instituţii, bineînţeles”, a mai spus Maior.

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă