9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Maia Sandu lansează acuzaţii grave: Alegerile au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare

Candidata prooccidentală, Maia Sandu, care a pierdut cursa pentru preşedinţia Republicii Moldova a lansat acuzaţii grave la adresa modului în care au fost organizate alegerile. Fosta ministră a Educaţiei l-a acuzat pe Igor Dodon, preşedintele ales al moldovenilor, de faptul că a încurajat o campanie "plină de manipulare şi dezinformare".

"Aceste alegeri au fost fraudate! Campania oponentului meu a fost plină de manipulare și dezinformare, a fost susținută mediatic în mod ilegal și finanțată netransparent.

Cel mai grav însă sînt fraudele din ziua alegerilor. Zeci de mii de cetățeni din diasporă, alungați de acasă de sărăcie și corupție, nu au putut să-și exprime dreptul constituțional de a vota. Pe de altă parte, primim numeroase mesaje în care oamenii ne semnalează cazuri de votare multiplă.

Grave sînt și erorile comise de CEC prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în cîteva secții de votare. Neelucidată rămîne și situația alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduși în mod organizat și avem semnale că aceștia ar fi fost plătiți să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sînt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decît cele 69027 de voturi!

Vă rugăm să ne ajutați să documentăm toate încălcările depistate în ziua alegerilor.

În aceste alegeri, v-ați mobilizat ca niciodată. Haideți să ne apărăm voturile pînă la capăt. Pentru ca actul de contestare să aibă efect, toate probele trebuie depuse PÎNĂ MÎINE, 16 NOIEMBRIE, ora 12.00. Hoții ne-au furat totul, haideți să nu-i lăsăm să ne fure și votul!", a scris Maia Sandu pe Facebook.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă