20.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMai mulţi nigerieni au plătit câte 5.000 de euro pentru a se...

Mai mulţi nigerieni au plătit câte 5.000 de euro pentru a se căsători cu poloneze – Parchet

Aproximativ 20 de cetăţeni nigerieni au plătit câte 5.000 de euro pentru a se căsători cu femei de naţionalitate poloneză şi a obţine astfel o carte de şedere permanentă într-un stat membru al Uniunii Europene, a anunţat marţi agenţia poloneză PAP, citată de AFP, potrivit Mediafax.

În urma unei anchete vizând o reţea de organizare a căsătoriilor, 31 de persoane sunt urmărite în justiţie la Katowice, a afirmat o purtătoare de cuvânt a Parchetului local, Marta Zawada-Dybek, citată de agenţia PAP.

“Patru nigerieni şi patru cetăţeni polonezi, dintre care trei femei, erau principalii organizatori ai acestui procedeu. Aceste persoane sunt cercetate pentru asociere în vederea comiterii de infracţiuni”, a precizat purtătoarea de cuvânt.

Femeile care acceptau să se căsătorească cu nigerieni, aproape fără să îi cunoască, primeau câte 3.000 de euro, achitaţi în trei tranşe: prima înainte de încheierea uniunii, a doua după căsătorie şi ultima după obţinerea autorizaţiei de şedere de la administraţia regională, a explicat ea.

Un grup de nigerieni îi informau pe compatrioţii lor despre posibilitatea de a organiza căsătorii fictive pentru a obţine uşor cărţi de şedere.

Complici nigerieni se ocupau de formalităţile administrative la ambasada Nigeriei, în timp ce colaboratorii polonezi căutau femei pentru a se căsători în schimbul unei sume de bani.

Actul de acuzare, formulat în urma unei anchete de trei ani şi jumătate, se referă la 20 de căsătorii fictive, încheiate la Varşovia, Chorzow şi Pruszkow.

 

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Germania vizează să-și reia poziția geopolitică printr-o relansare economică

Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul de Finanţe, Christian Lindner, care este şi preşedintele...

Momente jenante cu un cunoscut prezentator TV din Marea Britanie în timpul unei emisiuni

Rageh Omaar, în vârstă de 56 de ani, a prezentat vineri emisiunea News At Ten de la ITV News. El s-a comportat ciudat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă