18.3 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialMAE rus contestă veridicitatea înregistrării între doi ambasadori privind expansiunea Rusiei -...

MAE rus contestă veridicitatea înregistrării între doi ambasadori privind expansiunea Rusiei – presă

Ministerul rus de Externe a contestat autenticitatea unei interceptări telefonice în care ambasadorul rus în Eritrea, Igor Ciubarov, şi colegul său în Zimbabwe şi Malawi, Serghei Baharev, ar fi dicutat despre viitoarele cuceriri ale Rusiei şi România, relatează Russia Today, citată de Mediafax.

Înregistrarea, cu o durată de cinci minute, a fost postată pe site-ul YouTube pe 30 aprilie. Cei doi ambasadori ar fi discutat despre Crimeea şi o eventuală alipire a unor localităţi din alte state europene la Rusia.

"Le tot spun colegilor mei europeni: «Băieţi, Crimeea am ocupat-o (..). Urmează să vă luăm Catalonia, Veneţia, Scoţia şi Alaska»", a afirmat, râzând, Ciubarov.

"Asta într-o primă etapă", i-ar fi zis Baharev.

"Da, într-o primă etapă. Iar gunoaielor de limitrofi – Letoniei, Estoniei, înclusiv românilor şi bulgarilor – le vom da un şut, pentru a-i alunga unde trebuie", ar fi spus ambasadorul rus în Eritrea.

"Mai bine nu. Pe aceştia nu-i vom alunga. Mai bine creăm nişte probleme în «Californialand» şi «Miamiland»", i-a răspuns colegul din Zimbabwe şi Malawi.

"Corect, deaorece practic 95 la sută din locuitorii din «Miamiland» sunt de-ai noştri. Avem tot dreptul sa organizăm un referendum", ar fi afirmat Ciubarov, adăugând că "pe români şi bulgari, momentan, îi vom lăsa în pace, ei pot să mai stea în Uniunea Europeană".

Ministerul rus de Externe a dezminţit că această convorbire ar fi avut loc, menţionând că una dintre fotografiile prezentate în video este a diplomatului rus Iuri Dubinin, decedat în 2013, ci nu a lui Serghei Baharev.

"Nu putem comenta o compilaţie de sunete, subtitrări şi imagini, inclusiv fotografia remarcabilului ambasador Iuri Dubinin care, din păcate, a decedat în 2013", a declarat un purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse, care a denunţat o "poveste inventată cinic şi fără talent, în încercarea de a distrage atenţia de la scandalurile în care sunt implicaţi diplomaţii occidentali din Ucraina".

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Regele Charles al III-lea nu-l va întâlni pe Prințul Harry din cauza programului foarte încărcat al monarhului

Prințul Harry nu se va întâlni cu tatăl său, Regele Charles al III-lea, în timpul vizitei pe care o efectuează în prezent în Marea...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă