16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialMAE: Atenționări de călătorie în Bulgaria, Belgia și Angola

MAE: Atenționări de călătorie în Bulgaria, Belgia și Angola

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis mai multe avertizări de călătorie în Europa și Africa, conform comunicatelor remise redacției.

Astfel, MAE avertizează românii cu privire la călătoriile în Bulgaria, în 18 noiembrie, întrucât Institutul deMeteorologie și Hidrologie a emis avertizare cod portocaliu de ploi abundente şi descărcări electrice în regiunile Silistra, Razgrad, Shumen, Târgovishte, Sliven, Burgas, Iambol.

În regiunile Dobrici, Varna, Ruse, Veliko Târnovo, Gabrovo, Stara Zagora, Haskovo și Kardjali va fi  instituit cod galben pentru ploi abundente,  descărcări electrice și vânt puternic.

În Belgia, cele trei mari sindicate – CSC, FGTB şi CGSLB – au anunţat o serie de greve împotriva programului de austeritate al noului guvern, care se vor desfăşura pe regiuni, prin rotaţie şi vor culmina cu o grevă generală. Aceste greve vor îngreuna transportul pe autostrăzi, pe drumurile de acces portuar și la aeroporturi.

Programul anunțat al grevelor este: 24.11.2014 : grevă în provinciile : Anvers (Antwerpen), Limburg si Luxemburg;  01.12.2014 : grevă în provinciile : Liege, Namur, Flandra de Est si de West și 08.12.2014 : grevă în provinciile : Bruxelles si Brabant (Walon si Flamand).

În 15 decembrie, va avea loc o grevă generală naţională, care va bloca toată reţeaua de transport în comun din marile oraşe (autobuz, tramvai, metrou), activităţile din aeroporturi şi porturi şi, în mare parte, traficul feroviar.

În ceea ce privește a treia avertizare de călătorie emisă de MAE, ea se referă la Luanda, Angola, unde sunt anunțate manifestații în acest weekend, care pot degenera în lupte de stradă.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români, care se află sau călătoresc pe teritoriul Republicii Angola, cu privire la riscul transformării posibilelor manifestaţii care se vor desfăşura, la iniţiativa Consiliului Naţional al Uniunii Activiştilor din Angola, în zilele de 22 şi 23 noiembrie în Luanda, în Piaţa Independenţei şi pe traseul Tribunalul Constituţional – Palatul Prezidenţial, în acte cu grad ridicat de violenţă”, arată comunicatul MAE.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă