25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialMacara rasturnata in curtea scolii

Macara rasturnata in curtea scolii

Ieri, in plina zi, la Braila, o macara cu sarcina de 70 de tone, apartinand SC Hercules SA, angajata intr-o operatiune de taiere a unui plop de 30 ani, s-a prabusit peste gardul Scolii Waldorf. In acel moment elevii se aflau la cursuri, si nu in recreatie, astfel incat a fost evitata o nenorocire. Doua masini aflate intr-o parcare de langa macara au fost distruse in totalitate. Macaragiul si fiul acestuia s-au prabusit impreuna cu macaraua, scapand cu rani usoare. Prezent la locul faptei, primarul Constantin Sever Cibu a declarat: “Reparatia gardului scolii va fi suportata de Primarie, iar cu masinile vrem sa vedem intai ce asigurari au. Problema este ca avem o actiune ampla de taiere a plopilor in locurile publice, iar acum nu vom mai avea cu ce sa ne facem treaba, macaraua fiind avariata. Era singura macara de acest tonaj la Braila si era utilizata in mai multe judete”.
Martorii la eveniment sustin ca muncitorii desemnati sa efectueze operatiunea nu au luat in calcul o supraincarcare a macaralei, taind copacul de la baza, si nu succesiv. In aceste conditii, la o rafala mai puternica s-a produs un balans care a dus la prabusirea colosului.

DN1, la un pas de o explozie catastrofala

Tot ieri, o alta macara a fost la un pas de a provoca o catastrofa langa Sibiu. Politistii si specialisti ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta (IJSU) au intervenit pentru a inlatura pericolul de explozie aparut pe DN1 in zona localitatii sibiene Vestem, ca urmare a unui accident rutier.
Un trailer auto angajat in sensul giratoriu amenajat pe DN1 si aflat in apropierea unei benzinarii s-a rasturnat din cauza vitezei si a unei manevre riscante. Pe autovehicul se afla ancorata o macara de mare tonaj. Dupa ce legaturile de siguranta s-au desprins, macaraua s-a rasturnat pe sosea. Motorina din rezervor a inceput sa se scurga pe carosabil, iar pentru a preveni o posibila explozie, politistii aflati la punctul de control din zona au chemat pompierii. Specialistii IJSU au intervenit cu spuma pentru neutralizarea combustibilului si au spalat carosabilul de resturile petroliere. Circulatia in zona a fost ingreunata mai multe zeci de minute pe durata interventiei, dupa care traficul rutier a fost restabilit.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...
Ultima oră
Pe aceeași temă