15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialLui Barack Obama i-a fost refuzat cardul bancar

Lui Barack Obama i-a fost refuzat cardul bancar

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a comentat un incident în care cardul său bancar a fost refuzat la un restaurant din New York, precizând, în cursul unei conferinţe în care a anunţat măsuri privind siguranţa tranzacţiilor financiare, că este "la zi cu plata facturilor", potrivit Mediafax.

Barack Obama a luat masa cu soţia sa, Michelle, la sfârşitul lunii septembrie, la Restaurantul "Estela", în New York, unde liderul american se afla pentru reuniunea Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Însă, în momentul achitării notei, preşedintele SUA a descoperit că aparatul i-a refuzat cardul bancar, relatează CBS News.

"Cardul meu nu a fost acceptat, bănuiesc că nu îl utilizez suficient de frecvent. Oamenii se gândeau că este vorba de o fraudă sau ceva de genul", a spus Obama într-o conferinţă desfăşurată vineri la Oficiul de Protecţie a Consumatorilor Financiari.

"Am încercat să îi explic ospătarului: «Nu ştiu ce să spun, dar cred că sunt la zi cu plata facturilor»", a continuat Obama, precizând că nota de la restaurant a fost achitată până la urmă cu cardul soţiei sale.

Referindu-se la fraudele financiare care vizează cetăţeni americani, Obama a adăugat: "Chiar şi eu sunt afectat de astfel de situaţii".

Preşedintele Obama a semnat vineri o ordonanţă executivă care prevede măsuri pentru siguranţa tranzacţiilor financiare.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă