20.6 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialLugovoi da vina pe MI-6

Lugovoi da vina pe MI-6

Andrei Lugovoi, principalul suspect in asasinarea fostului spion rus Aleksandr Litvinenko, a acuzat serviciile secrete britanice de aceasta crima.
"Un adevarat razboi, precizez, impotriva Rusiei si impotriva mea, a fost declansat", a declarat, dramatic, Lugovoi, in cadrul unei conferinte de presa pe care a sustinut-o ieri la Moscova.
"Otravirea lui Litvinenko (cu poloniu 210 – n.r.) nu s-a putut face fara controlul serviciilor speciale britanice. Daca nu au fost chiar serviciile speciale (cele care l-au ucis), atunci s-a actionat sub controlul sau cu complicitatea lor", a mai spus Lugovoi, declarand ca "exista dovezi" in sprijinul acestei afirmatii, care sunt insa tinute secrete.
Lugovoi sustine ca Litvinenko insusi ar fi marturisit ca, la sfatul omului de afaceri rus stabilit in Marea Britanie, Boris Berezovski, a devenit agent al MI-6, pentru care a transmis documente secrete ale Consiliului de Securitate al Rusiei. Serviciile secrete britanice ar fi incercat sa il recruteze si pe el, cerandu-i sa adune documente compromitatoare despre presedintele rus Vladimir Putin si familia acestuia, dar el a refuzat.
si Berezovski ar fi avut interesul ca Litvinenko sa fie "eliminat", intrucat acesta adunase documente compromitatoare, pe care amenintase sa le foloseasca dupa ce omul de afaceri ii micsorase de trei ori salariul – sustine Lugovoi.

Cele mai citite

Armata ucraineană: Ucraina a distrus radarele sistemelor ruseşti S-300, S-400 în Crimeea ocupată

Forţele ucrainene au distrus două radare ale sistemelor de apărare aeriană S-300 şi S-400 în mai multe zone din Crimeea ocupată în noaptea de...

BEC anunță noi rezultate provizorii la europarlamentare: PSD-PNL 48,57% AUR 14,93%, ADU 8,7

Alianţa Electorală PSD PNL a obţinut 48,57% din voturi la alegerile europarlamentare, Alianţa AUR - 14,93%, iar Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei - 8,7%,...

Majoritatea în noul Consiliu Local Municipal din Iași greu de format după realegerea primarului Mihai Chirica

Rezultatele finale ale votului de duminică îl reconfirmă pe Mihai Chirica în funcţia de primar, care va trebui să facă alianţe în viitorul Consiliul...
Ultima oră
Pe aceeași temă