16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialLucian Bute: Am dureri insuportabile!

Lucian Bute: Am dureri insuportabile!

Lucian Bute şi-a anunţat retragerea din meciul cu Jean Pascal, care urma să aibă loc pe data de 25 mai. Pugilistul român a suferit recidiva unei accidentări mai vechi şi va fi nevoit să-şi menajeze braţul stâng câteva luni, existând posibilitatea ca intervenţia chirurgicală să se impună.

Acuzând mari dureri, Bute a preferat să declare forfait, cu trei săptămâni înaintea partidei care l-ar fi putut readuce pe culmile boxului profesionist.

„Am dureri insuportabile. Din respect pentru mine, pentru adversarul meu, pentru fanii mei am fost nevoit să anulez lupta. Nu puteam fi la 100% din capacitate”, a spus Lucian Bute.

Medicii îl preveniseră pe Bute

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja spune că ştia de problemele de sănătate cu care se confrunta Bute şi spune că medicii i-au recomandat boxerului intervenţia chirurgicală încă dinaintea meciului cu Carl Froch.

“E o recidivă care s-a agravat la meciul cu Glen Johnson. El a mai simţit problemele astea şi înaintea meciului cu Froch.
A fost o situaţie în care a avut o infecţie la unghia piciorului, asta ştiut publicul, dar el a avut o perioadă de câteva zile în care nu a putut să lovească cu mâna. Doctorii i-au spus să amâne meciul şi să facă operaţia, dar Bute a preferat să lupte. Acum cred că a făcut bine că a dat ascultare medicilor şi a acceptat operaţia, altfel cred că lucrurile s-ar fi agravat şi mai mult”, a spus Rudel Obreja în exclusivitate pentru Sport Total FM, în emisiunea “Execuţii în direct”.

În acest moment, viitorul carierei lui Bute este plin de necunoscute, deoarece nu se ştie dacă partida cu Jean Pascal va fi amânată sau anulată. “El trebuie să sufere această intervenţie chirurgicală, va veni apoi şi verdictul postoperatoriu. Va fi nevoie şi de o perioadă de recuperare. Cu siguranţă că va trebui să existe şi o recuperare psihică, dincolo de cea medicală, dar aici se fac diferenţele, marii campioni trec peste aşa ceva. E aproape sigur că rejucarea meciului va fi împinsă către toamna acestui an. Există posibilitatea ca următorul meci să nu mai fie cu Pascal”, a mai spus Obreja.

 

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă