13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLocuinţe gratuite pentru persoanele cu handicap

Locuinţe gratuite pentru persoanele cu handicap

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa va construi, cu fonduri nerambursabile, zece case, în Topraisar şi Negru Vodă de care vor beneficia 60 tineri cu handicap.

În cadrul Programului pentru persoanele cu dizabilităţi, direcţia are în vedere construirea a zece locuinţe protejate în localităţile Topraisar şi Negru Vodă. Vor beneficia de pe urma proiectului 60 de persoane cu handicap provenite din Centrul de Reabilitare şi Recuperare Neuropsihiatrică din Techirghiol, precum şi tineri beneficiari ai serviciilor de protecţie a copilului. Proiectul are o durată de implementare de 12 luni, iar în următoarele şase luni conducerea direcţiei lucrează pentru obţinerea avizelor necesare ridicării construcţiilor, dar şi pentru achiziţionarea mobilierului şi echipamentului necesar locuinţelor.

Costul total al proiectului se ridică la peste 1,1 milioane euro, cu TVA. Direcţia beneficiază de finanţare nerambursabilă asigurată din împrumutul acordat Guvernului României de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), în valoare de 538.000 euro. Consiliul Judeţean Constanţa va acoperi contribuţia solicitantului în valoare de circa 585.000 euro. „Demararea construcţiei va începe în februarie-martie 2011″, a menţionat Ştefan Tudose, director general adjunct al DGASPC Constanţa. Potrivit acestuia, beneficiarii vizaţi vor fi reevaluaţi în vederea incluziunii sociale. Primăriile din Topraisar şi Negru Vodă vor asigura terenurile pentru construcţii. Proiectul va asigura şi locuri de muncă pentru asistenţi sociali, psihologi şi personal din cadrul serviciilor de protecţie socială ale celor două primării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă