11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLocomotivă ÎN FLĂCĂRI pe un câmp din Buzău

Locomotivă ÎN FLĂCĂRI pe un câmp din Buzău

Locomotiva unui tren format din 32 de vagoane încărcate cu țiței a luat foc, în noaptea de luni spre marți, la intrarea în localitatea buzoiană Cândești. Pentru stingerea focului, pompierii de la ISU Buzău au intervenit cu patru autospeciale, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău, garnitura, formată din 32 de vagoane cu țiței, a plecat luni noapte din localitatea Berca spre o rafinărie din Ploiești, iar la doar câteva minute de la plecare locomotiva trenului a luat foc. Incendiul a fost observat de către mecanicul locomotivei, care a oprit trenul în câmp și a alertat pompierii.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău au intervenit cu patru autospeciale și au lichidat incendiul în mai puțin de o jumătate de oră.

”Am fost solicitați să intervenim la un incendiu izbucnit la o locomotivă care tracta mai multe vagoane cu țiței. La sosirea noastră, incendiul se manifesta la compartimentul motor și a fost lichidat în scurt timp. Distanța mică față de oraș a făcut ca și intervenția să fie rapidă și astfel am evitat alte situații neplăcute ”, a declarat prim-adjunctul ISU Buzău, Dan Manciulea.

În ajutorul pompierilor de la ISU Buzău au intervenit și angajații de la punctul de extracție Berca, care au venit cu o altă locomotivă cu care au tractat înapoi în punctul de plecare cele 32 de vagoane, după ce au fost desprinse de locomotiva cuprinsă de flăcări.

Locomotiva avariată a fost remorcată și trasă într-un loc sigur, unde urmează să fie expertizată pentru a fi stabilite cauzele incendiului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă