13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLIVE TEXT. CORUPŢIE la CFR Călători. Roşeanu: Mersul fără bilet este un...

LIVE TEXT. CORUPŢIE la CFR Călători. Roşeanu: Mersul fără bilet este un obicei antic şi de demult

Directorul Genaral al CFR Călători, Ştefan Roşeanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă organizată pe marginea anchetelor care vizează fapte de corupţie în rândul angajaţilor CFR Călători de la mai multe regionale, că sunt audiate 200 de persoane.

Întrebat de jurnalişti care vor fi sancţiunile aplicate celor care vor fi acuzaţi că au luat mită, Roşeanu a explicat că le va desface contractele de muncă.

“Nu vor fi trecute cu vederea faptele dovedite, dar vom merge până la desfacerea contractului colectiv de muncă”, a precizat Roşeanu.

Directorul CFR Călători a amintit că nu este prima dată când sancţionează angajaţi care nu şi-a îndeplinit în mod legal atribuţiile.

“Am aplicat prevederea pentru desfacerea contractului de muncă,(..) am aplicat retrogradări pe funcţii care nu au treabă cu gestiunea”, a subliniat Roşeanu.

Roşeanu a aminitit că  30% din călătorii de pe calea ferată nu îşi cumpără bilet.

”Mersul cu trenul fără bilet este un fapt antic şi de demult”, a spus directorul CFR Călători.

Referitor la metodele folosite pentru a minimaliza frauda pe calea ferată, Roşeanu a precizat că a încercat că introducă filtre în gări la urcarea în tren şi să efectueze supracontroale: ”În unele cazuri am introdus filtre în gări, am oprit trenuri pentru verificări.(…) Suntem obligaţi să suspendăm trenuri pentru că nu reuşim să ne acoperim cheltuielile”.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, Roşeanu a răspuns că singurul regret este acela că nu poate merge zilnic cu trenul pentru a pune capăt ”mersului cu naşul, fără bilet”.

”Regret că nu pot să fiu pe toate trenurile să văd acest fenomen zilnic.(…) Am ajutat anchetatorii să găsească persoanele anchetate”, a adăugat Roşeanu.

De asemenea, directorul a explicat că nu îşi va da demisia, pentru că nu se consideră vinovat pentru o situaţie veche de pe ”vremea lui Ceauşescu”.

”De ce mi-aş da demisia, pentru că am scos la suprafaţă acest fenomen? Vreau ca CFR Călători să supravieţuiască. Procurorii îşi desfăşoară ancheta, noi i-am sprijinit”, a încheiat Ştefan Roşeanu, directorul CFR Călători.

Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, la Ministerul Transporturilor şi la regionalele CFR, fiind vizaţi zeci de angajaţi, între care directori, suspectaţi de fapte de corupţie.

Citeşte şi:

Reţeaua “NAŞILOR” DE TREN, anihilată la Braşov. Controale la Regionalele CFR din toată ţara. Percheziţii şi la Minister

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă