15.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialBirmingham: Simona Halep a fost eliminată, de Kristina Mladenovic, după un meci...

Birmingham: Simona Halep a fost eliminată, de Kristina Mladenovic, după un meci DRAMATIC

Simona Halep, cap de serie numărul 1, a fost eliminată din turneul Premier de la Birmingham, de Kristina Mladenovic, 43 WTA, care s-a impus cu scorul de 2-6, 6-0, 7-6(7/4).

Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a oprit în sferturile turneului de la Birmingham, primul său turneu din sezonul de iarbă din 2015. Meciul, care a durat circa o oră și 52 minute, a fost unul cu întoarceri de scor și reveniri spectaculoase. Pentru Simona Halep, care a reușit să revină, în setul al treilea, de la 3-5 și serviciu pentru adversară, finalul partidei a fost unul dramatic.

Românca a fost din nou incomodată de stilul de joc agresiv, cu multe veniri la fileu al Kristinei Mladenovic. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, când s-a impus tot franțuzoaica, astfel că Mladenovic, 22 ani, are acum 2-0 în fața româncei.

Citește și Reacția Kristinei Mladenovic, după victoria URIAȘĂ în fața româncei

Următorul turneu de iarbă este cel de la Eastbourne, tot de categorie Premier, însă Halep va mai evolua direct la Wimbledon, peste două săptămâni.

Pentru participarea în sferturi la Birmingham Halep va primi 16.725 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Citește și Clasament WTA: Câte puncte va avea Simona Halep după Birmingham

—-

Live Text. Simona Halep – Kristina Mladenovic: 6-2, 0-6, 6-7 (4/7)

Simona Halep a fost eliminată.

TIEBREAK Halep(Serv) – Mladenovic: 4-7

6-6: Game, Halep! Partida va fi decisă la tiebreak.

Halep trebuie să-și câștige game-ul la serviciu pentru a rămâne în meci. Partida ar putea fi decisă la tiebreak, ceea ce ar fi un final nebun.

5-6: Game, Mladenovic.

5-5: Game, Halep. Luptă fantastică, dată de Simona Halep și Mladenovic! Românca a luptat teribil pentru a reuși să-și egaleze adversara, asta după ce a fost condusă cu 5-3, iar Mladenovici a servit pentru meci.

Simona este obligată să-și câștige și propriul serviciu pentru a rămâne din nou în meci.

4-5: Break, Halep! Românca face break-ul într-un moment crucial.

3-5: Break, Mladenovic. Simona Halep este foarte aproape să piardă din nou cu o jucătoare mai slab clasată. De această dată însă vorbim despre Mladenovic, care în ciuda clasamentului, cei doar 22 de ani ai săi sunt promițători.

3-4: Game, Mladenovic. Românca pare să fi cedat complet pe retur. Probleme mari pentru Simona Halep!

3-3: Game, Halep. Simona are un serviciu la fel de bun ca în primul set, însă adversara sa găsește lovituri fantastice, parcă luate din repertoriul româncei, pe retur.

2-3: Game, Mladenovic. Simona a încercat și de această dată să facă break-ul, dar adversara sa joacă foarte bine la serviciu. Avansează des la fileu, iar acest lucru o incomodează pe româncă.

Meciul trece de la controlul absolut, pe care îl avea Halep la început, la stări foarte puternice de nervozitate. Românca își reproșează greșelile comise.

2-2: Game, Halep. Românca ține pasul cu adversara sa și nu o mai lasă să facă break-ul.

Începând din acest moment totul va depinde de cât de bun va fi serviciul Simonei. Românca doar printr-un serviciu foarte bun va putea face diferența.

1-2: Game, Mladenovic. Schimb de mingi incredibil, în cadrul acestui game, unul în care Simona i-a pus mari probleme pe serviciu adversarei sale. Cu toate că nu este cea mai bună jucătoare la fileu, pe iarbă, Halep a rezistat foarte bine într-un astfel de schimb de mingi. Cu toate acestea franțuzoaica a reușit să-și câștige game-ul.

Mladenovic este mult mai agresivă decât în startul partidei, cu mingi trimise mai puternic și foarte aproape de linia de fund a terenului, iar acest lucru o incomodează foarte mult pe Simona Halep.

1-1: Game, Halep. Românca întrerupe seria adversarei și câștigă primul game, după 7 pierdute.

0-1: Game, Mladenovic. Franțuzoaica își face serviciul, iar Halep este acum nevoită să țină pasul cu adversara.

A început setul al treilea, cu Mladenovici la serviciu.

Cele două au mai jucat o singură dată până acum, la Paris (2014), când Mladenovici se impunea cu 7-6(7/1), 6-4. Însă meciul de azi arată cu totul altfel.

Românca pierde un al doilea set total diferit față de primul. Fiecare dintre cele două și-au adjudecat la scor câte un set. Halep este dezavantajată de faptul că momentul ei de cădere a venit înaintea setului decisiv, în timp ce adversara și-a intrat în joc foarte bine.

0-6: Break, SET, Mladenovic. Halep a salvat trei mingi de meci de la 0-40, însă nu a reușit să rămână în set.

În ciuda scorului la care s-a impus Halep în primul set, era de așteptat ca Mladenovic să revină. Problema este că Simona a căzut foarte mult, iar adversara sa o domină radical. Setul al treilea ar putea fi de asemenea o catastrofă dacă Halep nu-și revine.

0-5: Game, Mladenovic. Simona mai poate măcar să-și câștige ultimul game la serviciu din acest set.

Simona Halep și-a schimbat racheta în pauza dintre game-uri.

VEZI mai jos clipul VIDEO cu intrarea jucătoarelor pe arena centrală de la Birmingham.

0-4: Break, Mladenovic. Incredibil, cât de rău stă Halep în aceste momente. Adversara sa a profitat din plin de relaxarea care pare să fi intrat în jocul Simonei, după ce ea românca a câștigat la scor primul set.

0-3: Game, Mladenovic. Simona Halep este dominată în aceste momente. După cum RL anunța încă de dinaintea meciului, adversara este una foarte dificilă, iar românca trebuie să joace cel mai bun tenis al său pentru a o învinge.

0-2: Break, Maldenovic. Sportiva din Franța face primul său break, iar setul al doilea nu mai pare la fel de simplu cum a fost primul pentru Simona Halep.

0-1: Game, Mladenovic. Franțuzoaica începe setul al doilea cu punct pe propriul serviciu.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Simona Halep steps on court for #AegonClassic QF vs Kristina Mladenovic! Watch LIVE–> http://wtatenn.is/0g0drD

Posted by WTA on Friday, June 19, 2015

Românca a câștigat un prim set care nu a fost atât de ușore precum o arată scorul. Spre deosebire de primul set pe care l-a avut cu Klara Koukalova, Halep a avut nevoie să ridice mai mult nivelul pentru a face scor cu Mladenovic.

6-2: Game, SET, Halep.

5-2: Break, Halep. Simona face al doilea break al meciului, ambele reușite de ea, iar acum este la un punct distanță de câștigarea primului set. În plus are avantajul serviciului.

4-2: Game, Halep. Românca are un serviciu bun încă de la prima minge. Joacă inteligent, cu schimburi de mingi lungi, așteptându-și adversara să facă pasul greșit.

3-2: Game, Mladenovic.

3-1: Game, Halep. Românca reușește să-și consolideze break-ul. Nivelul său este unul foarte ridicat, adaptat și după stilul de joc al adversarei. Halep stă mai bine în teren față de meciul anterior, cu sportiva cehă Klara Koukalova.

2-1: Break, Halep. Simona ia rapid un prim break al meciului și are șansă să-și consolideze avantajul pe tabelă.

1-1: Game, Halep. Românca își câștigă și ea serviciul. Partida a început foarte strâns, astfel că publicul va avea parte de spectacol.

0-1: Game, Mladenovic. Adversara reușește să facă punctul, cu toate că game-ul a fost unul foarte strâns, disputat la Deuce (40-40).

Ora 14.30: A început partida Halep – Mladenovic, adversara fiind la serviciu.

Ora 14.25: Partida anterioară s-a încheiat, iar Simona Halep și-a aflat eventuala adversară din semifinale. Karolina Pliskova, cap de serie 6, a trecut de Carla Suarez Navarro, a treia favorită. Meciul Simonei cu Mladenovic are undă verde și va începe în câteva minute.

—-

Simona Halep, cap de serie numărul 1, joacă, vineri, în sferturile de finală ale turneului Premier de la Birmingham, Marea Britanie. Românca va avea în fața sa o adversară dificilă din circuit, Kristina Mladenovic, 43 WTA.

Sfertul de finală dintre Halep și Mladenovic este a doua partidă a zilei, de pe arena centrală, astfel că ea va începe în jurul orei 15.00 (ora României). Românca își va ști deja eventuala adversară din semifinale chiar înainte de startul partidei. Pe același teren, în primul meci al zilei, se vor duela, în sferturi, Carla Suarez Navarro (cap de serie 3) și Karolina Pliskova (a 6-a favorită), cele două aflându-se pe jumătatea de tablou a româncei.

Citește și Birmingham 2015: Meciul revanșei pentru Simona Halep. Pe cine va întâlni în sferturi

Meciul cu Mladenovic ar putea fi unul foarte dificil pentru Simona, care a pierdut singurul duel disputat cu franțuzoaica, 7-6(7/1), 6-4 (Paris, 2014). 

Mladenovic, cu toate cu ocupă doar locul 43, ea are 22 ani și se află în plină ascensiune. Ea a mai ocupat locul 36 WTA, cea mai bună poziție din carieră, în 2013, când avea 20 de ani. Mladenovic, jucătoare cu origini sârbești, născută în Franța, este în primul rând o specialistă a tenisului la dublu, unde ocupă locul 7 mondial. La fel ca și adversara anterioară a Simonei, Klara Koukalova, amică și fostă parteneră a Monicăi Niculescu, Mladenovic s-a axat o lungă perioadă de timp pe tenisul la dublu, însă în ultima perioadă a putut fi văzută tot mai des și la simplu.

Înaintea Birmingham, Mladenovic a mai jucat pe iarbă doar la s-Hertogenbosch (Olanda), turneu WTA International, unde s-a oprit în sferturi. Un atu important al franțuzoaicei, în fața româncei, este faptul că jocul său se pliază foarte bine pe iarbă, una din suprafețele sale favorite.

Simona Halep va rămâne favorita duelului cu Mladenovic, însă partida se anunță una mult mai grea față de cea disputată împotriva Klarei Koukalova. 

Citește și Birmingham 2015: O nouă zi de foc pentru Halep, cu meci la simplu și la dublu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Plata ajutoarelor de 100 de euro pentru fermierii din vegetal și zootehnie începe din 15 mai

Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă