13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialLIGA 1. Petrolul Ploieşti - FC Braşov 2-0. Debut victorios pentru Mulţescu

LIGA 1. Petrolul Ploieşti – FC Braşov 2-0. Debut victorios pentru Mulţescu

Formaţia Petrolul Ploieşti a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa FC Braşov, într-un meci din etapa a XXIV-a a Ligii I, primul pentru tehnicianul Gheorghe Mulţescu după semnarea unui contract până la finalul sezonului cu gruparea ploieşteană, potrivit Mediafax.

Golurile au fost marcate de Hamza ’55 şi Zerka ’59.

1-0: Opriţa în găseşte cu o pasă ideală pe Hamza, care de la 15 metri trimite mingea în plasă, la colţul lung.

2-0: Centrare de pe stânga a lui Opriţa, reluare din plonjon de la şapte metri a lui Zerka, în stânga lui Felgueiras.

Petrolul Ploieşti: Hamutovski – Străuţ, Melinte, Bikana, Ben Djemia – Mustivar – Opriţa (Osiako ’68), Boudjemaa, Hamza, Stojmirovici (Negru ’46) – Zerka (Silva ’89). Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

FC Braşov: Felgueiras – Ciupe (Hadnagy ’81), Majernik, Munteanu, Cr. Ionescu – Dias, Velayos (Moutinho ’60), Distefano -Viveiros, Ilijoski, Buga (Udoji ’58). Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Mustivar ’54, Melinte ’65, Hamutovski ’85 / Munteanu ’19, Dias ’85, Ionescu ’90+3.

 

Petrolul Ploieşti – FC Braşov 2 – 0

2-0 MIN 59 Goool Petrolul Oprita a centrat in careul brasovean si Zerka inscrie din 6 metri cu capul

1-0 MIN 55 Goool Petrolul Hamza suteaza in cross si deschide scorul

ECHIPELE DE START

 

PETROLUL: Hamutovski – B. Străuţ, Melinte, Bikana, Ben Djemia – Opriţa, Boudjemaa, Mustivar, Stoimirovici – Hamza, Zerka

BRAŞOV: Felgueiras – Ciupe, Majernik, L. Munteanu, Cr. Ionescu – Velayos, Viveiros, Dias, Distefano – Buga – Ilijoski

Cine va câştiga: Mulţescu sau Şumudică?

Petrolul Ploieşti întâlneşte astăzi, de la ora 19:00, pe propriul teren, formaţia FC Braşov, revelaţia acestui retur.

 

Noul antrenor al echipei Petrolul Ploieşti, Gheorghe Mulţescu, vrea ca la Petrolul jucătorii să evolueze în mai multe sisteme de joc, preferatul său fiind 4-3-3. “Băieţii erau afectaţi, însă trebuie să-şi recâştige încrederea în ei rapid, nu se rezumă totul la un meci. Şi eu am trăit un joc de asemenea intensitate, un Sportul-Dinamo 5-4, care mi-a provocat fibrilaţii. Vreau ca echipa să poată juca în trei sisteme, la început însă vom merge pe cel în care a evoluat în ultima vreme, deşi sunt un adept al modulului 4-3-3. Prea multe nu se pot schimba până sâmbătă, iar în ceea ce priveşte căpitanul mai discutăm. Mi se pare mai normal ca purtătorul banderolei să fie român, să poată dialoga”, a declarat Gheorghe Mulţescu.

Tehnicianul grupării prahovene şi-a amintit că la precedentul mandat la Petrolul (2003-2004) a debutat cu o victorie clară contra echipei FC Braşov, scor 5-0 şi îşi doreşte să repete tradiţia meciurilor în care a întâlnit o echipă antrenată de Marius Şumudică, când a câştigat de fiecare dată. “Partida cu Braşovul este vitală pentru noi, dar nu trebuie să ne oprim indiferent de rezultat. Am făcut o socoteală realistă a ceeea ce s-ar putea întâmpla. Două victorii legate şi rezultatetele indirecte favorabile pot schimba situaţia. Mai pot apărea surprize, în zona retrogradării pot veni şi echipe care acum stau bine, inclusiv echipa fiului meu Sportul Studenţesc”, a subliniat Mulţescu.

Formaţia FC Braşov a fost revelaţia acestui retur, după ce a obţinut victorii în meciurile cu FC Vaslui şi Rapid. Antrenorul Marius Şumudică a declarat, miercuri, că vrea ca FC Braşov să obţină cel putin cinci puncte din următoarele trei meciuri din campionat, potrivit site-ului oficial fcbrasov.ro.
“Nu este un meci decisiv pentru evitarea retrogradării, dar orice punct este binevenit şi va conta la finalul campionatului. Avem moralul bun după meciurile cu FC Vaslui şi Rapid, dar să nu trecem în extrema cealaltă şi să fim prea entuziaşti pentru că vom avea de pierdut. Cei de la Petrolul sunt într-o situaţie mai delicată decat noi, astfel că vor trebui sa atace, iar noi trebuie să profităm din toate punctele de vedere. Vreau să termin campionatul cu Braşovul în primele 10 echipe, nu să mă lupt pentru evitarea retrogradării. Va trebui să ţin echipa în priză pentru că vreau sa avem continuitate în rezultate. Atunci când avem agresivitate şi atitudine în teren e greu să ne bată cineva. Urmează trei meciuri importante cu Petrolul, Chiajna şi Ceahlăul, jocuri poate mai dificile decât cele cu Vaslui si Rapid pentru că va trebui să-i desfaci pe adversari. Eu spun că putem obţine minim cinci puncte din aceste meciuri”, a declarat Marius Şumudică.

Meciul Petrolul Ploieşti – FC Braşov se va disputa sâmbătă, de la 19:00, în direct la Digisport şi LIVEscore pe romanialibera.ro.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă