17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialLife Ball 2014: Piața Primăriei din Viena se transformă într-o „Grădină a...

Life Ball 2014: Piața Primăriei din Viena se transformă într-o „Grădină a plăcerilor”

Cea de-a 22-a ediție a celebrului eveniment caritabil Life Ball dedicat luptei împotriva HIV/SIDA se desfășoară în data de 31 mai, la Viena. Piața Primăriei din centrul orașului se transformă, anul acesta, într-o „Grădină a plăcerilor”, tema actualei ediții a evenimentului.

Deschiderea Life Ball din Piața Primăriei va fi marcată de dansul celor 200 de perechi de debutanți. Ca în fiecare an, printre aceștia se numără și o pereche de același sex, organizatorii dorind astfel să sublinieze faptul că la nivel mondial doar aproximativ un procent dintre persoanele cu HIV/SIDA sunt homosexuali.

Pe scena din Piața Primăriei își vor face apariția mai multe vedete, printre care se numără Bill Clinton, Ricky Martin, Kesha, Leona Lewis, Courtney Love, Marcia Cross, Billy Zane.

În cadrul ceremoniei de deschidere va fi înmânat și premiul „Crystal of Hope“, dotat cu 100.000 euro. Acesta recompensează o inițiativă excepțională în lupta împotriva SIDA. În 2014, premiul revine unei organizații din Kenya pentru proiectul "Safe Water and Aids Project".

Din cadrul ceremoniei nu va lipsa prezentarea de modă. De data aceasta șapte dintre cei mai renumiți designeri își vor prezenta creațiile pentru bărbați: Givenchy, Viktor & Rolf, Lanvin, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Etro și Dsquared2. Pe podium vor urca însă și Courtney Love precum și actrițele Lindsay Lohan și Rossy de Palma. Finalul va fi marcat de Conchita Wurst, care va interpreta cântecul câștigător la Eurovision: „Rise Like A Phoenix“. Petrecerea va continua apoi până spre dimineață în clădirea Primăriei din Viena, însă doar pentru cei care și-au achiziționat la timp bilete.

De-a lungul anilor acesta a devenit, fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente pe care le găzduiește capitala Austriei. Parțial acest fapt se datorează numeroaselor personalități din lumea politică, culturală, showbiz, care iau parte la eveniment. 

Scopul evenimentului este acela de a strânge bani pentru lupta împotriva HIV/SIDA. Astfel o pătrime din încasările realizate revin organizațiilor austriece, iar celelalte trei pătrimi unor proiecte internaționale precum „Clinton Health Access Initiative“ (CHAI), „The Foundation for Aids Research“ (amfAR) sau „Elton John Aids Foundation“. În 2013 Life Ball a reușit  să strângă 2,43 milioane de euro.

Cele mai citite

Continuă pasa neagră a Rapidului! Giuleștenii, învinși pe teren propriu de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-1 în fața Rapidului, în Giulești, grație golului macat la ultima fază de Alexandru Crețu. Universitatea a deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă