1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialLife Ball 2014: Piața Primăriei din Viena se transformă într-o „Grădină a...

Life Ball 2014: Piața Primăriei din Viena se transformă într-o „Grădină a plăcerilor”

Cea de-a 22-a ediție a celebrului eveniment caritabil Life Ball dedicat luptei împotriva HIV/SIDA se desfășoară în data de 31 mai, la Viena. Piața Primăriei din centrul orașului se transformă, anul acesta, într-o „Grădină a plăcerilor”, tema actualei ediții a evenimentului.

Deschiderea Life Ball din Piața Primăriei va fi marcată de dansul celor 200 de perechi de debutanți. Ca în fiecare an, printre aceștia se numără și o pereche de același sex, organizatorii dorind astfel să sublinieze faptul că la nivel mondial doar aproximativ un procent dintre persoanele cu HIV/SIDA sunt homosexuali.

Pe scena din Piața Primăriei își vor face apariția mai multe vedete, printre care se numără Bill Clinton, Ricky Martin, Kesha, Leona Lewis, Courtney Love, Marcia Cross, Billy Zane.

În cadrul ceremoniei de deschidere va fi înmânat și premiul „Crystal of Hope“, dotat cu 100.000 euro. Acesta recompensează o inițiativă excepțională în lupta împotriva SIDA. În 2014, premiul revine unei organizații din Kenya pentru proiectul "Safe Water and Aids Project".

Din cadrul ceremoniei nu va lipsa prezentarea de modă. De data aceasta șapte dintre cei mai renumiți designeri își vor prezenta creațiile pentru bărbați: Givenchy, Viktor & Rolf, Lanvin, Jean Paul Gaultier, Vivienne Westwood, Etro și Dsquared2. Pe podium vor urca însă și Courtney Love precum și actrițele Lindsay Lohan și Rossy de Palma. Finalul va fi marcat de Conchita Wurst, care va interpreta cântecul câștigător la Eurovision: „Rise Like A Phoenix“. Petrecerea va continua apoi până spre dimineață în clădirea Primăriei din Viena, însă doar pentru cei care și-au achiziționat la timp bilete.

De-a lungul anilor acesta a devenit, fără îndoială, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente pe care le găzduiește capitala Austriei. Parțial acest fapt se datorează numeroaselor personalități din lumea politică, culturală, showbiz, care iau parte la eveniment. 

Scopul evenimentului este acela de a strânge bani pentru lupta împotriva HIV/SIDA. Astfel o pătrime din încasările realizate revin organizațiilor austriece, iar celelalte trei pătrimi unor proiecte internaționale precum „Clinton Health Access Initiative“ (CHAI), „The Foundation for Aids Research“ (amfAR) sau „Elton John Aids Foundation“. În 2013 Life Ball a reușit  să strângă 2,43 milioane de euro.

Cele mai citite

Cifre îngrijorătoare. FMI atrage atenția că pensiile nu vor mai putea fi plătite

Deși noua lege a pensiilor face ca atât femeile și bărbații să se pensioneze la 65 de ani, inevitabilul se va produce și anume...

Opt cetățeni din Fâșia Gaza au ajuns în România

Opt persoane evacuate din Fâșia Gaza au ajuns în România în dimineața zilei de duminică, 10 decembrie 2023. Cele opt persoane fac parte dintr-un grup...
Ultima oră
Pe aceeași temă