16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialLiderul Al Qaida din Pakistan neaga implicarea in asasinarea lui Benazir Bhutto

Liderul Al Qaida din Pakistan neaga implicarea in asasinarea lui Benazir Bhutto

Liderul presupus al retelei Al Qaida in Pakistan, Baitullah Mehsud, a dezmintit acuzatiile potrivit carora a planificat uciderea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, a anuntat sambata un purtator de cuvant, informeaza AFP si Reuters.

"Nu este implicat in acest atentat", a declarat liderul religios Omar. "Este un complot al guvernului, al armatei si al serviciilor de informatii pakistaneze", a declarat el.

Guvernul acuzase vineri al-Qaida, prin intermediul lui Baitullah Mehsud, ca a comis atentatul, difuzand transcriptul unei convorbiri telefonice interceptate de serviciile de securitate. in aceasta convorbire, Mehsud ii felicita pe autorii atentatului in care a murit Bhutto.

"Detinem interceptari telefonice care arata ca liderul al-Qaida Baitullah Mehsud este in spatele asasinatului", a declarat un purtator de cuvant al ministerului, Javed Iqbal Cheema, intr-o conferinta de presa.

Mehsud este unul dintre cei mai cautati lideri rebeli din Pakistan si s-ar afla in regiunea din sudul Waziristanului, la granita cu Afganistanul.

Cheema a adaugat ca Mehsud se afla si in spatele atentatului sinucigas din luna noiembrie, de la Karachi, care a vizat-o tot pe Bhutto, cand aproximativ 150 de persoane si-au pierdut viata.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă