12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLider al mafiei ruse, prins la Bucureşti

Lider al mafiei ruse, prins la Bucureşti

Liderului unei organizaţii mafiote internaţionale,  moldoveanul Ion Guşan, a fost prins, vineri, de poliţişti, informează Digi 24. Clanul pe care îl conduce este echivalentul, în Europa de Sud Est, a Camorrei italiene sau a Clanului Yakuza din Japonia.

30 de membri ai grupării Patron au fost ridicaţi de poliţiştii de frontieră şi mascaţi.

Ivan Guşan (42 de ani) ar fi condus organizaţia Patron, parte a grupării mafiote care a luat fiinţă în 1917 în închisorile din Rusia. Membrii acesteia recrutau deţinuţi pe care, mai apoi, îi transformau în locotenenţi loiali. Doar cei mai duri, cu cele mai mari pedepse intrau în clan. Fiecare individ îşi purta statutul şi poziţia în ierarhia clanului tatuate pe piele.

Liderii grupării au fost încoronaţi la Moscova de confraţii lor în cadrul unei ceremonii aproape mistice. Aşa a ajuns Ivan Guşan unul din cei cinci şefi ai organizaţiei mafiote ruse. Lui i se supuneau membrii clanului din România, Serbia, Moldova şi Ucraina. El a fost acuzat de furt, extorcare de bani şi înfiinţare de organizaţii mafiote ilegale. Rând pe rând, însă, Guşan a scăpat basma curată. Gruparea mafiotă din care ar face parte este suspectată de procurori de crime şi fapte de o cruzime incredibilă. În România, singurul lider din lume rămas liber a fost ridicat însă pentru evaziune fiscală. Contrabanda cu ţigări aducea venituri organizaţiei de milioane de euro anual.

Alături de Ivan Guşan au mai fost reţinuţi şi Constantin Vărzari şi Boris Olan, ambii membrii cunoscuţi ai organizaţiei.

Poliţiştii au confiscat astăzi 11 maşini de lux şi o cantitate enormă de ţigări de contrabandă care aparţineau interlopilor.

Cele mai citite

După Milano, Manele pe tot Mapamondul. Acum, pe prima scenă în Insulele Solomon

Ilustrație: Marian Avramescu După mulți ani în care momentul era anticipat, dar tot nu se fructificau previziunile, manelele românești chiar au reușit să cucerească...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...

Verzii se mobilizează la Bruxelles cu mesajul ”Alege curajul”

Bruxelles, 3 mai 2024 - Verzii Europeni s-au adunat astăzi pentru mitingul lor electoral sub sloganul "Alege Curajul". Candidații principali Terry Reintke și Bas...
Ultima oră
Pe aceeași temă