15.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialLavrov i-a solicitat lui Kerry sprijinul american pentru o misiune umanitară în...

Lavrov i-a solicitat lui Kerry sprijinul american pentru o misiune umanitară în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a solicitat, sâmbătă, sprijinul lui John Kerry pentru un proiect rus de misiune umanitară în estul Ucrainei, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Rus de Externe, Serghei Lavrov l-a sunat pe omologul său american John Kerry "pentru a sublinia necesitatea unor măsuri de urgenţă în vederea opririi crizei umanitare iminente în sud-estul" Ucrainei.

Lavrov "a îndemnat (Statele Unite) să sprijine iniţiativa rusă de mobilizare a unei misiuni umanitare în sud-estul (Ucrainei), în coordonare cu toate structurile internaţionale competente".

Kerry i-a răspuns că "o astfel de acţiune este pe cale de a fi efectuată cu autorităţile ucrainene", potrivit comunicatului diplomaţiei ruse.

Statele Unite au respins deja categoric propunerea rusă privind furnizarea de ajutor umanitar în Ucraina. "Orice intervenţie suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă şi considerată drept o invazie", a declarat vineri, la ONU, ambasadoarea americană Samantha Power.

Statele Unite acuză Rusia că a provocat criza din estul Ucrainei şi că livrează arme rebelilor separatişti proruşi.

Cele mai citite

Un român în vârstă de 28 de ani a fost găsit mor într-o piață publică din Genova

O descoperire tragică a avut loc vineri, în jurul orei 16:30, în Piazza Monte Santodin din cartierul Sestri Ponente din Genova, Italia. Cadavrul unui...

BEC: Tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot va fi luni, 29 aprilie

Preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) va efectua, luni, 29 aprilie, tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot al...

Nicolae Ciucă comentează declarația lui Ciolacu. Premierul a susținut că Buzăul nu este în Moldova

La sediul Biroului Electoral Municipal, Nicolae Ciucă a fost întrebat despre comentariile premierului Marcel Ciolacu privind locația Buzăului și aluzia sa la un posibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă