23.4 C
București
luni, 8 iulie 2024
AcasăSpecialLa Thalia, legenda merge mai departe

La Thalia, legenda merge mai departe

Nevoia te invata: "La Radu", unul din restaurantele caruia i s-a dus buhul prin targ pentru preturile foarte mici la portii foarte gustoase, din zona Victoriei, nu se mai fumeaza si nici raportul calitate/pret nu mai e asa de bun. Asa am ajuns la Thalia, restaurantul de pe Sevastopol 8. Locul e nou-nout, fiind deschis de cateva luni – e al doilea restaurant Thalia, dupa cel de pe Cuza Voda, prin care firma si-a creat brandul de loc in care se mananca cinstit, deci ieftin si bine. Pe moment insa, nu am facut legatura cu legenda de pe Cuza. M-a inhibat si m-a distrat in acelasi timp aerul corporate al locului – la o masa trei barbati trecuti de 40 de ani jucau absorbiti pe laptopuri Warcraft in retea. In plus restaurantul e intr-o casa veche, cu doua etaje si pe dinauntru arata a pub englezesc, cu mese si scaune de lemn maroniu inchis – aspect contrazis de calcio vecchio crem de pe pereti, de apartament comunist de lux. Pornind de aici, am zis ca e vorba de un restaurant cu preturi mari si portii mici – iar surpriza a fost sa descopar ca lucrurile stau fix pe dos. Un meniu stufos, usor 90’s, "romanesc-italian-international" ascunde nenumarate feluri de mancaruri cu carne (in special pui) ale caror preturi, pentru un fel principal, se invart undeva intre 11 si 20 lei, iar o garnitura 4–5 lei. Berea (ca sa ajungem la ce ne doare) e si ea 5 lei (cea romaneasca) – 6 lei (cea straina). Doar ciorbele, n-am inteles de ce, sunt scumpe: 9 lei ciorba de fasole cu ciolan, 8 lei celelalte. Puiul cu ciuperci in sos de vin (13 lei), cu o garnitura imensa de cartofi prajiti (4 lei) a fost o alegere mai mult decat satisfacatoare – un gust pregnant acid de mustar boabe peste care venea unul pal de curry, fericit combinat cu astringenta vinului. Ciupercile nu erau de la borcan si nici cartofii la punga – un lucru parca tot mai rar in restaurantele bucurestene cu preturi medii. La desert, m-am oprit la un coupe jacques scumput (9 lei), cu vanilie si ananas – servit insa intr-o portie generoasa. La sfarsit, trebuie s-o spun, chelnerul a confundat nota de plata, care a venit dubla, a fost insa o greseala datorata neatentiei.

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: Noile realități impun ca NATO să privească spre Pacific

„China este principalul facilitator al agresiunii de război a Rusiei împotriva Ucrainei” Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că prezența Australiei, Japoniei, Noii...

Noul premier britanic Keir Starmer – de la valorile marxiste, la cele capitaliste

Provenit din lumea proletariatului, Keir Starmer se declară om de centru, deși conduce de patru ani Partidul Laburist britanic. Are 61 de ani. Înflăcărat...

Numărul investitorilor români din piața imobiliară din Dubai, în creștere cu 40%, în ultimii trei ani

Dubai, cunoscut pentru cea mai înaltă clădire din lume, dar și pentru construcțiile sale grandioase și cosmopolite, era, până nu de mult, o destinție...
Ultima oră
Pe aceeași temă