27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialKrichbaum: Cât timp sunt probleme în justiţie, criteriile tehnice pentru Schengen nu...

Krichbaum: Cât timp sunt probleme în justiţie, criteriile tehnice pentru Schengen nu sunt suficiente

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, afirmă, potrivit RFI, că România şi Bulgaria au îndeplinit criteriile tehnice de intrare în Schengen, dar cât timp există probleme în Justiţie, aceste criterii nu sunt suficiente, transmite Mediafax.

El precizează, citat de RFI, că aderarea României şi Bulgariei la Schengen este un proiect care trebuie continuat.

Krichbaum admite că ambele state au îndeplinit criteriile tehnice, dar spune că atâta vreme cât există probleme în Justiţie, acestea nu sunt suficiente.

Politicianul german consideră, potrivit RFI, că turbulenţele politice din România au jucat un rol important în amânarea deciziei de aderare la spaţiul de liberă circulaţie.

“Sigur că (criza politică, n.r.) nu a fost un factor favorabil, ci dimpotrivă. Îninteriorul UE trebuie ca principiile statului de drept să fie respectate, la fel şi marile succese ale construcţiei europene precum libertatea şi democraţia. Intervenţia Comisiei Europene a fost una corectă, cu precădere atitudinea intransigentă a preşedintelui (Barroso, n.r.) pentru că aici nu e vorba de imixtiunea în treburile interne ale unei ţări”, susţine Krichbaum.

El afirmă că lucrurile trebuie să se liniştească. “Cred că acesta va fi cazul, cel târziu după alegerile din decembrie. Cum va arăta un Guvern atunci, nu putem prevedea. Dar important va fi ca acest raport de coabitare, care are o istorie mult mai bogată în Franţa, să fie regula de bază a vieţii politice. Pentru că toţi politicienii poartă răspunderea acestei ţări”, susţine Krichbaum.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă