21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialSabin Orcan: Declarația ministrului Finanțelor despre eliminarea Pilonului II de pensii este...

Sabin Orcan: Declarația ministrului Finanțelor despre eliminarea Pilonului II de pensii este o bâlbă memorabilă

Directorul editorial al „României Libere”, jurnalistul Sabin Orcan discută, joi seara, în cadrul emisiunii X-Press, de pe postul B1 TV, cu consilierul Ciprian Ciucu,  scriitorul Mihai Neamțu,  și jurnalistul Alexandru Lăzescu, de la Revista 22.

„Guvernul Dragnea 2 depune jurământul în fața președintelui Iohannis. După știrile de astăzi, președintele a cerut coaliției să termine cu „țopăiala fiscal-bugetară”. Programul conține noi măsuri, noi taxe. Peste noapte, Guvernul Dragnea 2 inventează noi taxe, care vor fi plătite de români, pentru că nu există bani pentru alegeri. Discurs extrem de dur al președintelui Iohannis. Președintele a fost extrem de dur și le-a spus miniștrilor ce se așteaptă de la ei. Au trecut aproape 30 de oameni prin foarte multe comisii. Un Guvern extrem de controversat, condus de Mihai Tudose, care nu s-a făcut remarcat prin nimic. După numai șase luni, Klaus Iohannis a spus că este o noutate în spațiul european ca o coaliție să își demită propriul Guvern”, a spus jurnalistul Sabin Orcan, la începutul emisiunii.


Un subiect abordat privește eliminarea pragului pentru abuzul în serviciu.

„Personal, cred că multe din chestiunile din programul de guvernare nu pot fi implementate”, a afirmat jurnalistul Alexandru Lăzărescu.

În replică, scriitorul Mihai Neamțu a subliniat necesitatea unui sistem cu o Justiție puternică.

„Cu o Justiție funcțională 100% și cu un DNA competent, Liviu Dragnea nu ar fi ajuns la guvernare. Niciun procuror nu a mișcat un milimetru, în legătură cu Teldrum”, a replicat Sabin Orcan.

Un alt subiect abordat de jurnalistul Sabin Orcan și invitații săi a vizat eliminarea Pilonului II de pensii, pe care l-a calificat dept „o bâlbă memorabilă”  a ministrul Finanțelor.



„După scandalul din iarnă privind eliminarea pensiilor private, negată de dl. Dragnea, noul ministru de Finanțe ne anunță că vrea să desființeze pilonul. Dl. Mișa minte la cinci minute distanță”,  a precizat Sabin Orcan, precizând că noul ministru a negat afirmațiile, la scurt timp după ce a făcut anunțul privind desființarea Pilonului II.

„Sunt disperați după bani. Probabil că acum sunt discuții după cine să se ducă. E ca o barcă găurită. Nu și-au dat seama ce impact simbolic, emoțional”, a spus Alexandru Lăzescu.

În replică, Mihai Neamțu a precizat că „românii vor suporta cheltuielile”.  

 

Știre în curs de actualizare.

 

Cele mai citite

Meme Stoica a stabilit cine e cel mai bun atacant român. “El e!”

FCSB este noua campioană a Superligii. Echipa patronată de Gigi Becali a câștigat titlul, după ce a învins-o pe Farul lui Hagi, scor 2-1. David...

Rolls-Royce își extinde fabrica pentru a putea construi mașinile mult mai încet ca în prezent

Rolls-Royce își extinde fabrica din Chichester, Anglia, cu cinci noi clădiri, construcția fiind planificată să înceapă anul viitor, scrie CNN. De obicei, atunci când un...

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Florii. Cele mai întâlnite prenume

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de sărbătoarea Floriilor. Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă