18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Ministrul propus la Finanțe susține că declarația privind desființarea Pilonului II...

UPDATE. Ministrul propus la Finanțe susține că declarația privind desființarea Pilonului II de pensii a fost o „eroare”, după ce a fost contrazis de Mihai Tudose și Liviu Dragnea

UPDATE 18,40: Ministrul desemnat al Finanțelor, Ionuț Mișa, a reacționat, joi după-amiază, cu privire la desființarea Pilonului II de pensii, precizând că „întrebarea a fost interpretată greșit”.

„În legătură cu informațiile apărute în presă potrivit cărora aș fi declarat că Guvernul are în intenție desființarea Pilonului II de pensii fac următoarele precizări: Nu am declarat că voi susține desfintarea Pilonului ÎI de pensii. Nici nu am în intenție să fac acest lucru. Nu există în Programul de guvernare această măsură. Am răspuns unei întrebări, care probabil a fost interpretată greșit, în legătură cu posibilitatea naționalizării Pilonului ÎI de pensii. Precizez încă odată, nici nu desființăm pilonul ÎI de pensii, nici nu îl naționalizăm. Nici nu aș fi putut să fac o astfel de previziune, având în vedere că fondurile din pilonul II sunt fonduri publice, doar administratorul este privat. Nu pot fi naționalizate fondurile publice. Regret confuzia creată și îi asigur pe toți românii că un subiect atât de complex și sensibil este tratat cu maximă seriozitate și profesionalism de echipa de la Ministerul de Finanțe”, a precizat el.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, că ministrul desemnat al Finanțelor „a început cu stângul”, după ce a afirmat că Pilonul II de pensii va fi desființat, precizând că „nu are obișnuința să vorbească cu atât de mulți oameni care pun întrebări în același timp”.

„În programul de guvernare nu e previzătă această măsură. Dacă cineva vrea să o facă, poate să o facă, dar în alt Guvern (…), Nu se va întâmpla, cel puțin cât suntem noi la guvernare. Din punctul meu de vedere, subiectul este închis”, a spus Liviu Dragnea. 




Premierul desemnat Mihai Tudose l-a contrazis, joi, în plenul Parlamntului, pe ministrul propus al Finanțelor, pe tema desființării Pilonului II de pensii.

„Nu se desfiinţează. Dumnezeule, de unde scoateţi?! Cum să spună aşa ceva? O să vorbesc cu el (n.r.: Ionuţ Mişa). Nu se desfiinţează. Punct”, a spus premierul desemnat Mihai Tudose, întrebat de măsura pe care o va lua noul Executiv privind pilonul II de pensii.



Anterior, ministrul desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, a afirmat, în fața jurnaliștilor, că Pilonul II de pensii, care administrează active de aproape 40 de miliarde lei, va fi desfiinţat, banii vor fi returnaţi contribuabililor, iar aceştia vor trebui să aleagă între Pilonul I, de stat, sau Pilonul III, privat. 

„Pilonul II se va desfiinţa. Banii se vor întoarce la toţi cei care au cotizat, ei având posibilitatea să opteze pentru bugetul asigurărilor sociale sau pentru Pilonul III, cel privat. Vor alege dacă banii lor vor fi administraţi de stat sau privat. Nu am stabilit un calendar, intenţionăm spre sfârşitul anului. (…)Fondurile de pensii din Pilonul II administrează active de circa 40 miliarde lei. Însă, pensia de care ar beneficia un contribuabil este de circa 25 de lei pe lună”, a declarat Mişa.


 

Și șeful PSD, Liviu Dragnea, a reacționat, precizând că afirmația ministrului desemnat pentru Finanţe, Ionuţ Mişa, că este „o prostie”.


 

Cele mai citite

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă