14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialJurnalistul britanic al BBC, Alan Johnston, a fost eliberat

Jurnalistul britanic al BBC, Alan Johnston, a fost eliberat

Jurnalistul britanic al BBC, Alan Johnston, eliberat in noaptea de marti spre miercuri dupa 113 zile de captivitate, a parasit in cursul acestei dimineti Fasia Gaza, indreptandu-se spre Ierusalim. El este insotit de diplomati britanici, transmit BBC, AFP si Reuters, citate de Rompres.

La iesirea din Fasia Gaza, la punctul de trecere Erez, ce separa Israelul de teritoriile palestiniene, jurnalistul a fost preluat de ofiteri israelieni. El urmeaza sa se prezinte la Consulatul britanic din Ierusalim. Dupa aceea, Johnston se va imbarca intr-un avion la Tel Aviv care il va duce acasa, la Londra.

"Este fantastic sa pot parasi Fasia Gaza", a declarat Johnston ziaristilor adunati la punctul de trecere Erez. "Sa fii in libertate este cel mai fantastic lucru imaginabil. Uneori, mi-a fost foarte frica pentru viata mea", a recunoscut ziaristul, obosit, dar bucuros ca a fost pus in libertate.

Eliberarea lui Johston a fost posibila datorita fatwa (edict) dat de unul din liderii religiosi palestinieni, al carui nume nu este facut public. Acesta a emis o fatwa in care solicita rapitorilor sa-l elibereze pe britanic fara nicio rascumparare.

Marti seara, barbati inarmati ai Hamas au intarit presiunea lor asupra rapitorilor jurnalistului BBC, multiplicand barajele si patrulele in sudul orasului Gaza unde jurnalistul britanic se presupunea ca era detinut.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă