11.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialJuniorii constănţeni au reuşit, din nou, să impresioneze

Juniorii constănţeni au reuşit, din nou, să impresioneze

După nouă medalii obţinute în concursurile dedicate seniorilor şi tineretului, Constanţa şi-a tăiat o felie serioasă din „tortul” de la juniori. Sâmbătă, în prima zi a „naţionalelor” dedicate juniorilor 1, „marinarii” au reuşit să ia titlul naţional în proba favorită (triplusalt) şi medalii prin aproape toţi sportivii care au plecat, cu şanse reale, către Bucureşti, iar ieri au mărit zestrea după evoluţii peste aşteptări.

Prima probă în care au intrat sportivii constănţeni a adus şi prima medalie, după ce Andreea Lefcenco a terminat a doua la triplusalt, cu o performanţă de 13 metri şi 39 de centimetri. La fel s-a întâmplat şi la a doua probă, Andreea Timofei reuşind să urce pe ultima treaptă a podiumului, după marile favorite Roxana Ene şi Andrea Miklos, ultima, în vârstă de numai 15 ani şi încă junioară II.

A treia probă a fost una de-a dreptul inedită pentru că şase constănţeni s-au întrecut pentru medalii, dar numai trei dintre ei au plecat fericiţi acasă. Surprinzător, câştigător a ieşit Cristian Bododel, atlet criticat destul de des în ultima perioadă de către propriul antrenor, şi care avea un ultimatum pentru acest concurs. Elevul Niculinei Chiricuţă a reuşit să treacă de graniţa celor 15 metri din a patra încercare şi a răsturnat clasamentul dominat, la acel moment, de David Spiridon.

Acesta a riscat totul la ultima încercare, a sărit şi el peste 15 metri, dar la 17 centimetri de Bododel, mulţumindu-se cu medalia de argint. Pe locul 3 a terminat Valentin Scanghel, junior II care a reuşit să-l bată pe Vlad Dragomir cu o săritură de 14.69 metri. Cu cinci medalii după prima zi, juniorii constănţeni au intrat cu alt moral în sesiunea de duminică dimineaţă. Cristian Bododel a confirmat rezultatul excelent de la triplusalt cu o săritură de 6,95 metri la lungime şi a luat a doua medalie (bronz) la Campionatul Naţional, iar Andreea Timofei a luat argint la 800 de metri după o cursă excelentă în care rivala locală, Nicoleta Zăvelcă, a terminat pe locul 4.

Din păcate, Andreea Lefcenco a ratat concursul de la lungime, acolo unde a terminat abia pe locul 4 şi a rămas doar cu performanţa de la triplusalt. Săptămâna viitoare este rândul juniorilor II să intre în scenă, cu Valentin Scanghel mare favorit la triplusalt, tânărul atlet fiind într-o luptă contra cronometru pentru realizarea baremului care să-i permită calificarea la Nanjing la Jocurile Olimpice pentru tineret.

Cele mai citite

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă