25.2 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialJOCURILE OLIMPICE 2012 Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică

JOCURILE OLIMPICE 2012 Michael Phelps, cel mai medaliat sportiv din istoria olimpică

UPDATE: Michael Phelps a devenit, marţi, la Londra, cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, depăşind recordul de 18 medalii deţinut de sovietica Larisa Latânina, după ce a obţinut aurul cu ştafeta SUA în proba de 4×200 metri liber, informează AFP, potrivit Mediafax.

Americanul de 27 de ani, care şi-a adjudecat al 15-lea titlu olimpic, primul la Londra, reuşise să obţină a 18-a medalie din carieră cu o oră înainte, când a câştigat argintul la 200 metri fluture.

În total, el are în palmares 15 medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Ştafeta SUA a fost urmată de cea a Franţei şi de reprezentanţii Chinei.

Phelps mai poate câştige la Londra alte trei medalii, el urmând să evolueze la 200 metri mixt, la 100 metri fluture şi la ştafeta de 4×100 m mixt.

—-

Sportivul american Michael Phelps a egalat recordul la numărul de medalii olimpice deţinut de gimnasta sovietivă Larisa Latânina (18), după ce a obţinut argintul la 200 metri fluture, la JO de la Londra, informează AFP, potrivit Mediafax.

Phelps a ocupat locul doi şi a reuşit să obţină a doua medalie de argint la JO-2012, după cea de la ştafeta de 4×100.

Titlul olimpic a revenit sud-africanului Chad Le Clos, iar bronzul japonezului Takeshi Matsuda.

Titrat în 2004 şi 2008 la 200 metri fluture, americanul nu a reuşit să devină primul înotător care câştigă trei titluri consecutive în aceeaşi probă.

Cele mai citite

Taiwan, lovit de un cutremur

Taiwan a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 5.4, potrivit Reuters. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 25 kilometri. Conform Centrului chinez...

Un nou gol pentru Mihăilă în Serie B! Parma, campioană în liga secundă din Italia

Valentin Mihăilă a înscris un nou gol pentru Parma, care a terminat la egalitate cu US Cremonese, 1-1, duminică, pe teren propriu, în penultima...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...
Ultima oră
Pe aceeași temă