15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialJihadiştii egipteni, o nouă execuţie postată online

Jihadiştii egipteni, o nouă execuţie postată online

Jihadişti egipteni care au jurat credinţă grupării Statul Islamic (SI) au postat online o înregistrare video în care par să execute prin împuşcare un militar egiptean şi să decapiteze alt ostatic, relatează AFP în pagina electronică.

În înregistrarea video, postată pe reţele de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă, apare un bărbat care afirmă în faţa camerei de filmare că este militar egiptean şi a fost capturat într-o ambuscadă la un avanpost al armatei în Sinaiul de Nord pe 2 aprilie.

În atacuri revendicate de către jihadişti în ziua respectivă au fost ucişi 15 militari şi doi civili, în apropiere de capitala regională El-Arish, cel mai sângeros asalt din ultimele luni, în pofida unei campanii de amploare pe care armata o desfăşoară împotriva insurgenţilor în Peninsula Sinai.

Militarul apare apoi în imagini în timp ce este împuşcat în cap de către un militant mascat, după ce alt ostatic, neidentificat, este decapitat.

Un oficial egiptean din domeniul securităţii a declarat că trupul neînsufleţit al militarului a fost recuperat la o zi după atacul de la El-Arish.

Filiala egipteană a IS – Ansar Beit al-Maqdis – a executat, în trecut, în acelaşi mod, în Sinai, persoane pe care le-a acuzat că spionau pentru Israel.

Gruparea şi-a schimbat numele, anul trecut, în Provincia Sinai, după ce a jurat credinţă SI, o reţea teroristă sunnită care controlează porţiuni din teritoriile Irakului şi Siriei.

Gruparea, care a revendicat o serie de atacuri în Sinai şi pe Valea Nilului, vrea acum să creeze o provincie a "califatului" proclamat de către SI.

Cele mai citite

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

MESAJE DE PAȘTE 2024: Trimite cele mai frumoase urări de Înviere

O selecţie a celor mai inspirate:mesaje de Paşte, felicitări şi urări de Înviere care pot fi trimise prin SMS apropiaţilor, în noaptea de înviere. SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE, MESAJE DE...

Premieră mondială: Urangutan care își tratează rana cu o plantă

Un urangutan din Indonezia a fost văzut în timp ce îşi trata o rană cu o plantă medicinală, fiind pentru prima dată în lume...
Ultima oră
Pe aceeași temă