21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialJens Stoltenberg avertizează că relaţiile NATO-Rusia sunt dificile: Trebuie evitat un nou...

Jens Stoltenberg avertizează că relaţiile NATO-Rusia sunt dificile: Trebuie evitat un nou Război Rece

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, afirmă că relaţiile Alianţei Nord-Atlantice cu Rusia sunt "dificile", oficialul pledând pentru dialog cu Moscova în scopul evitării amplificării tensiunilor şi a unui nou Război Rece, potrivit Mediafax.

"Relaţiile NATO-Rusia nu au mai fost niciodată atât de dificile. Trebuie să iniţiem un dialog politic cu Rusia, pentru a încerca să evităm o nouă intensificare a tensiunilor şi un nou Război Rece" după încheierea Războiului Rece, a declarat joi Jens Stoltenberg, potrivit site-ului cotidianului Le Figaro.

Anterior, preşedintele SUA, Donald Trump, a atras atenţia că relaţiile cu Rusia sunt tensionate. "Relaţia noastră cu Rusia este la un nivel minim periculos. Puteţi să mulţumiţi Congresului (…)" pentru acest lucru, a afirmat Donald Trump.

În contextul în care Congresul SUA a adoptat noi sancţiuni împotriva Moscovei, preşedintele Vladimir Putin a anunţat duminică seară că personalul misiunilor diplomatice americane, inclusiv angajaţii care nu au statut diplomatic, trebuie redus cu 755 de persoane, pentru a ajunge la nivelul celui al misiunilor ruse din SUA.

Alianţa Nord-Atlantică a suplimentat prezenţa militară în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, pentru contracararea Rusiei. Moscova a exprimat nemulţumire în legătură cu această decizie şi privind instalaţiile antirachetă NATO din România şi Polonia.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 28 aprilie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 28 aprilie...

Un avion a aterizat forțat pe un teren agricol de pe raza localităţii Vurpăr

Duminică, un avion de dimensiuni reduse a fost nevoit să aterizeze forțat pe un teren agricol în zona localității Vurpăr. Deși situația a fost...

Alex Creţ, medalie de bronz la Campionatele Europene de judo

Judoka Alex Creţ a cucerit medalia de bronz la categoria 90 kg, la Campionatele Europene de judo de la Zagreb. Creţ l-a învins în turul...
Ultima oră
Pe aceeași temă