20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialJaponia ordonă doborârea rachetelor nord-coreene

Japonia ordonă doborârea rachetelor nord-coreene

Guvernul nipon a ordonat unui distrugător aflat în Marea Japoniei să doboare orice rachetă balistică nord-coreeană care ar putea fi lansată în săptămânile următoare, după ce Phenianul a lansat o rachetă Rodong cu rază medie de acțiune, au informat ieri surse guvernamentale japoneze citate de Reuters.

Ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, ar fi emis ordinul încă de joi, susține presa niponă, dar nu l-a făcut public pentru a nu afecta convorbirile dintre Tokyo și Phenian, reluate recent după ce fuseseră înghețate mai mult de un an.

Onodera nu a ordonat însă desfășurarea de rachete interceptoare de tip Patriot, considerate ultima linie de apărare în fața unui atac nord-coreean.

Presa niponă a legat lansarea rachetei de rachetei Rodong, care a urmat lansării unor rachete cu rază scurtă, de discuțiile care au avut loc la Haga între președintele Barack Obama împreună cu liderii niponi și sud-coreeni.

Racheta nord-coreeană a căzut în mare după ce a parcurs. 650 de kilometri, jumătate din raza maximă de acțiune estimată la 1300 de kilometri.

Distrugătoarele japoneze de tip Aegis staționate în Marea Japoniei sunt echipate cu radare performante capabile să identifice ținte multiple și cu rachete incerceptoare de tip SM-3, același cu cele care vor fi desfășurate la baza de la Deveselu.

Cele mai citite

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Un sfert din liniile STB vor circula pe trasee modificate în acest weekend

Majoritatea troleibuzelor, un sfert din tramvaie și o parte semnificativă din autobuze vor circula pe trasee modificate în acest weekend (11 și 12 mai...

CSA Steaua, campioană naţională la polo feminin

CSA Steaua Bucureşti a câştigat din punct de vedere matematic al şaptelea său titlu de campioană naţională la polo pe apă feminin, după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă