15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialIulia Timoşenko îndeamnă ucrainenii să voteze împotriva "mafiei" de la putere

Iulia Timoşenko îndeamnă ucrainenii să voteze împotriva “mafiei” de la putere

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, închisă din august 2011, i-a îndemnat joi pe ucraineni să susţină opoziţia la alegerile legislative de duminică pentru “a îndepărta de la putere mafia” preşedintelui Viktor Ianukovici, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Îndepărtarea mafiei de la putere nu este doar sarcina opoziţiei (…). Este un război împotriva dictaturii şi nedreptăţii care necesită mobilizarea fiecăruia dintre voi”, a menţionat ea într-o declaraţie citită presei de către fiica sa Evghenia Timoşenko.

Iulia Timoşenko, condamnată la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi transferată ulterior la un spital din cauza unei hernii de disc, i-a îndemnat pe compatrioţii săi “să nu mai dea niciun vot” pentru Partidul Regiunilor al preşedintelui.

“Dacă datorită voturilor voastre Ianukovici supravieţuieşte acestor alegeri în calitate de om politic, el va instaura în cele din urmă dictatura şi nu va mai exercita puterea în mod paşnic”, a avertizat ea.

“Dictatura va (…) izola Ucraina de restul lumii”, a subliniat opozanta, al cărei partid s-ar poziţiona, potrivit sondajelor, pe locul doi sau trei, în spatele partidului puterii.

Timoşenko, închisă din august 2011, consideră că atât trimiterea în judecată, cât şi condamnarea sa reprezintă persecuţii politice organizate de către putere. Situaţia sa a provocat o criză gravă între Kiev şi Uniunea Europeană.

Cele mai citite

VIDEO. Madeira, insula “la modă” în 2024. În martie s-a atins un nou număr maxim de pasageri

Madeira este un arhipelag portughez din Atlanticul de Nord, aflat la vest de Maroc. În ultimii doi ani, insula este "asaltată" de turiști, dat...

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos, spune că Dumnezeu l-a îndrumat să se facă actor

Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos în filum "Patimile lui Hristos", regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia...

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă