16.5 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialISU verifică sistemele de alarmare a populaţiei în caz de dezastre. Exerciții...

ISU verifică sistemele de alarmare a populaţiei în caz de dezastre. Exerciții similare vor avea loc în fiecare zi de miercuri din lună

Sirenele de alarmare publică vor fi pornite, miercuri, în toată țara, în cadrul exercițiilor pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, între orele 10.00 şi 11.00 în toate judeţele ţarii vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale. Astfel de exerciţii se vor desfăşura, începând din această lună, în prima zi de miercuri a fiecărei luni şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală. 

Până acum, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

„Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, a anunţat IGSU.

În perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfăşurat, la nivel naţional, un exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

Cele mai citite

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

Criză de teste de sarcină în localitățile rămase fără păcănele

Ilustrație: Marian Avramescu Legea prin care a fost interzisă prezența păcănelelor în localitățile cu mai puțin de 15.000 de locuitori se poate dovedi o...
Ultima oră
Pe aceeași temă