15.9 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialIon Iliescu şochează din nou. Îl apără pe revoluţionarul-şef Cutean, condamnat la...

Ion Iliescu şochează din nou. Îl apără pe revoluţionarul-şef Cutean, condamnat la puşcărie pentru fraudă. “Este primul revoluţionar veritabil”

Fostul preşedinte Ion Iliescu şi-a exprimat dezamăgirea că Emilian Cutean, cel pe care el l-a numit şef al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, a primit o condamnare definitivă la cinci ani de închisoare, cu executare.
Este un om corect, este o eroare gravă. Nu cunosc detaliile dosarului, dar cunosc omul. Este primul revoluţionar veritabil. Nu este omul care să se fi îmbogăţit de pe urma revoluţionarilor, au făcut alţii, după el“, a declarat Ion Iliescu pentru România Liberă.
Fostul preşedinte a spus că îl cunoaşte pe Cutean din 1989 şi că a avut întotdeauna o părere foarte bună despre el.
„Am vorbit cu el chiar şi astăzi. Era dărâmat omul, săracul. Eu n-am cum să intevin în justiţie, dar vom vedea cum poate fi ajutată familia lui“, a spus Iliescu.
Fostului şef al SSPR, Emilian Cutean, i-a fost respins astăzi recursul de către Curtea de Apel, făcut de acesta împotriva sentinţei date de Tribunalul Bucureşti, care îl condamnase  la cinci ani de închisoare, cu executare. Cutean este acuzat că, la câteva zile după ce a fost demis din funcţie, a fraudat instituţia cu suma de 200.000 de lei.  Cutean solicitase suma respectivă de la bugetul de stat pentru program de acţiune al SSPR, care privea probleme sociale ale revoluţionarilor: subvenţii pentru investiţii, materiale sanitare, tabere pentru copiii revoluţionarilor, aniversarea a 15 ani de la Revoluţia din decembrie 1989. În schimb, a folosit o parte din bani pentru plata chiriei restante pentru imobilul în care funcţiona asociaţia sa – Club 22 – şi în care Cutean locuia. Restul banilor i-a pus într-un cont, potrivit acuzării.

Cele mai citite

Frank-Walter Steimeier: Legea fundamentală a Germaniei a fost ‘un mare dar’ după tirania regimului nazist

Legea fundamentală a Germaniei a fost 'un mare dar' după tirania regimului nazist, a declarat joi preşedintele Frank-Walter Steimeier, cu prilejul unei ceremonii la...

Premierul Ciolacu dă o majorare de salarii de 10 la sută. Prima tranșă e în iunie, când sunt alegerile

Guvernul PSD - PNL, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, le oferă unora dintre bugetari o mărire de salarii de zece la sută în...

Comisia amendează Mondelēz cu 337,5 milioane EUR pentru restricții comerciale transfrontaliere

Comisia Europeană a amendat Mondelēz International, Inc. (Mondelēz) cu 337,5 milioane EUR pentru obstrucționarea comerțului transfrontalier cu produse din ciocolată, biscuiți și cafea între statele...
Ultima oră
Pe aceeași temă