20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialIohannis, despre popunerile lui Ponta: Dacă e vreme bună, va fi Tăriceanu,...

Iohannis, despre popunerile lui Ponta: Dacă e vreme bună, va fi Tăriceanu, dacă e vreme rea, va fi Georgescu, daca e vreme grea, va fi Maior

Klaus Iohannis, contracandidatul lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale a declarat, marți, că el nu va negocia cu cei care nu au intrat în turul al doilea pentru voturi. ”Ei nu au aceste voturi în buzunare. Eu vreau voturile românilor”, a spus Iohannis. Iohannis a spus, referindu-se la propunerea lui Ponta pentru viitorul premier, că „dacă e vreme bună, va fi Tăriceanu, dacă e vreme rea, va fi Georgescu, daca e vreme grea va fi Maior”.

Iohannis a mai spus că nu concepe să fie tranzacționate voturile românilor. 

Klaus Iohannis a mai spus că el nu dorește ruperea Ardealului ci, mai mult, ”o Românie puternică și unită”.  Ponta minte când spune că vreau să rup Ardealul”, a mai spus Iohannis.

"Nu doar că nu-mi doresc ruperea unor părți din România, eu îmi doresc o Românie puternică, am spus-o de când am candidat la președinția partidului. Nici vorbă de așa ceva, este iarăși o minciună a dl Ponta. Dl Ponta minte într-una, minte că aș vrea să rup Ardealul, minte că vreau să voteze ardelenii împotriva oltenilor, minte dl Ponta că vreau să tai pensiile și așa mai departe. Ne-am obișnuit cu aceste minciuni. Sper să se termine", a declarat Iohannis într-o conferință de presă.

În ceea ce privește o posibilă susținere a sa în turul doi al prezidențialelor din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania, Iohannis a spus că se bucură de toate voturile.

"Eu mă bucur de toate voturile care vin spre mine din partea cetățenilor români, indiferent de etnie sau religie. Dacă lideri politici afirmă că mă votează, înseamnă că programul meu i-a convins. În chestiunea autonomiei etnice cunoașteți punctul meu de vedere, pe care l-am mai exprimat de multe ori. Eu sunt adeptul regionalizării doar pe criterii administrative și dacă prin această regionalizare se produce o modernizare a administrației publice și dezvoltare economică. Or, o regionalizare pe criterii etnice nu poate să ducă la aceste rezultate", a afirmat candidatul ACL la Președinție.

Klaus Iohannis a subliniat că ar fi un lucru bun să fie votat de români.

Candidatul ACL la președinție a mai spus că ar trebui să dea de gândit dacă alianţa de la guvernare reface patrulaterul roşu, referindu-se la protocolul semnat între UNPR şi PRM privind susţinerea candidaturii lui Victor Ponta în turul al doilea al alegerilor.

"Acum am înțeles ce înseamnă pentru Victor Ponta marea unire: unirea PSD cu PRM, cu domnul Corneliu Vadim Tudor. E un lucru care trebuie să ne dea de gândit, dacă alianța de la guvernare reface patrulaterul roșu”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a spus că Victor Ponta "pare puţin disperat în apariţiile publice" şi că face "tot felul de afirmaţii false, care se numesc minciuni, şi anume că el ar vrea să taie pensiile.

"Nu, eu nu vreau să tai pensiile, eu aş vrea să am o economie puternică prin care şi pensiile să crească", a spus Klaus Iohannis.

Președintele PNL a mai spus, referindu-se la decizia Curții Constituționale a României de a repune pe rol excepția de neconstituționalitate referitoare la dispozițiile privind incompatibilitatea aleșilor locali, că probabil CCR nu a dorit să judece această speță sub presiunea campaniei.

"Am luat de act de această amânare. Probabil Curtea Constituțională nu a dorit, sub presiunea campaniei, să judece această speță sau au fost alte motive. Nu știu, nu am verificat, dar o să vedem atunci ce hotărăște", a spus Iohannis, într-o conferință de presă.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă