12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialIohannis: Colectarea impozitelor la buget a ajuns la un minim istoric,...

Iohannis: Colectarea impozitelor la buget a ajuns la un minim istoric, 25 la sută

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Guvernul Tudose nu reușește să-și îndeplinească obiectivele economice, iar în aceste condiții gradul de colectare a veniturilor la buget a ajuns la un minim istoric, "25 și ceva la sută".

Șeful statului a precizat că, pe de altă parte, investițiile străine în România au scăzut și ele cu 20 la sută, iar pe de altă parte "avem o creștere record a PIB și tot o creștere record a datoriei".

Această situație ar fi generată de unele decizii controversate ale Executivului și ale alianței PSD – ALDE.

"Le-am cerut să înceteze cu țopăiala fiscală dar nu s-a întâmplat așa", a avertizat Klaus Iohannis, astfel că s-a ajuns la o "mega țopăilală fiscal-bugetară".

"Recomand prudență în domeniul deciziei politice pentru că nu doresc și nimeni nu dorește o politică de azi pe mâine", a spus șeful statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Columbiei a oferit informații eronate. “A citit din coloana greșită”

Munițiile și armele care lipsesc din armata columbiană sunt mult mai puține decât cifrele raportate de președintele Gustavo Petro în această săptămână, se arată...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Nouă rețea pentru a viza traficanții de migranți în domeniul digital

Discuțiile din cadrul reuniunii tematice, organizate de Comisia Europeană și Europol, au condus la concluzii cheie privind răspunsul comun la activitățile online de trafic...
Ultima oră
Pe aceeași temă