16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialÎn ce afaceri a investit tenismenul Andy Murray

În ce afaceri a investit tenismenul Andy Murray

Tenismenul Andy Murray, locul doi în clasamentul ATP, a investit în trei afaceri de pe platforma de strângere de fonduri Seedrs, care permite alocarea de sume mici pentru finanţarea unor afaceri, relatează Mediafax

Valoarea fondurilor investite de Murray nu a fost divulgată. Suma minimă care poate fi investită într-o astfel de afacere este de 10 lire sterline (14 euro).

Citește și: Andy Murray a CÂȘTIGAT turneul de la Montreal

Astfel, Andy Murray a investit în lanţul de mâncare sănătoasă Tossed, care a strâns deja cu mai mult de 750.000 de lire sterline (1,06 milioane de euro) decât îşi propusese.

De asemenea, el a investit în Trillennium, un magazin virtual 3D, care este susţinut de retailer-ul de haine Asos, dar şi în Fuel Ventures, un investitor în comerţul electronic, a anunţat Seedrs.

“Cele trei afaceri în care am ales să investesc îşi desfăşoară activitatea în domeniile pe care le găsesc interesante. De mâncarea sănătoasă trebuie să fiu interesat, pentru că sunt sportiv, aşa că Tossed este una dintre firmele pe care le-am luat în calcul, în timp ce restul afacerilor caută să împingă limitele tehnologiei. Sper să învăţ din modul în care aceste afaceri încearcă să ia faţa concurenţei şi să iau această viziune cu mine pe terenul de joc”, a spus Murray, într-un comunicat.

Citește și: Tenismanul Andy Murray va deveni tată

Murray, care a devenit numărul 2 mondial după ce l-a învins pe sârbul Novak Djokovici în finala turneului de la Montreal, a intrat în consiliul de supraveghere al Seedrs în luna iunie.

Andy Murray este ultima celebritate care a fost convinsă să investească în platformele de “crowdfunding”.

Platformele precum Kickstarter (SUA), care în comparaţie cu Seedrs nu oferă acţiuni investitorilor, au atras interesul unor vedete de la Hollywood precum Sylvester Stallone, Zach Braff şi creatorul serialului de animaţie “Family Guy” Seth McFarlane. Cei trei finanţează filme independente care nu au parte de sprijinul studiourilor.

Piaţa de finanţare alternativă a cunoscut o creştere rapidă în ultimul deceniu. Se estimează că aceasta va ajunge la 4,4 miliarde de lire sterline (6,25 miliarde de euro) până la finalul anului, potrivit Universităţii Cambridge.

 

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC. Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila...
Ultima oră
Pe aceeași temă