17.6 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialInvestitii in clinici medicale

Investitii in clinici medicale

– In acest an, pe piata serviciilor medicale private au intrat trei clinici noi, de la o policlinica privata la clinici de chirurgie si obstetrica-ginecologie.

Clujul este recunoscut ca un centru medical, atat datorita Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu", cat si clinicilor medicale, in cadrul carora lucreaza unii dintre cei mai buni specialisti din Romania. In ultima vreme, insa, a inceput sa se faca simtita oferta privata a serviciilor de sanatate, prin aparitia mai multor clinici specializate pe unele dintre cele mai solicitate domenii, de la imagistica la microchirurgie.

Numai in anul 2008 au fost inaugurate sau urmeaza sa inceapa activitatea trei clinici, care au nevetitat investitii insumate de peste cinci milioane de euro. Clinica de Obstetrica si Ginecologie Gynia este investitia unui grup de cunoscuti medici ginecologi, iar cifra de peste 35 de copii adusi pe lume in prima luna de functionare este un indicator al faptului ca exista o cerere pe aceasta nisa de servicii, ocupata pana acum doar de clinica Hippocrate, a unui alt medic clujean. Spitalul Gynia are zece saloane cu cate doua paturi fiecare si este dotata pentru toate timpurile de interventii, de la nasteri normale la urgente. Intregul proiect a fost finantat printr-un credit bancar, fapt care, alaturi de lipsa unei concurente reale explica probabil tarifele destul de ridicate, intre 3.650 de lei pentru o nastere normala si 5.950 de lei pentru o interventie complicata.

Un alt domeniu inspre care s-au indreptat investitiile medicale din acest an este cel privind chirurgia minim invazova. In clinica Ortomed, deschisa in urma cu cateva saptamini, clujenii se pot opera de hernie de disc de tipul celei de care a suferit presedintele Traian Basescu si care sunt operate prin aceleasi tehnici medicale ca si la clinica din Viena. Potrivit directrului clinicii, dr. Gheorghe Craciun, clinica mai trateaza diverse traumatisme articulare, sau a osteoporozei. Investitia se ridica la un milion de euro. Centrul are doua sali de operatii de ultima generatie, patru saloane, care vor oferi tratarea unor afectiuni dureroase si cu recuperare dificila prin aplicarea tratamentelor clasice, in cateva ore.

INVESTITIE
O alta clinica care a anuntat deschiderea in acest an este Centrul Medical Unirea, care va investi circa trei milioane de euro. Aici vor fi angajati in jur de 100 de medici si asistente, care vor furniza servicii policlinice in sistem ambulatoriu. In Cluj, au aparut si companii care sondeaza piata pentru crearea unui serviciu privat de ambulanta, dar, deocamdata, totul a ramas la stadiul de intentie.

Cele mai citite

Importanța alegerii lavoarelor și a bateriilor de calitate pentru baia unui restaurant

Selectarea lavoarelor și a bateriilor potrivite pentru un restaurant este o decizie care are un...

Cazurile AEGEK și SIVECO, aproape să îngroape ministerul lui Adrian Câciu! Guvernul scoate de la saltea 300 de milioane de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus de Adrian Câciu, se confruntă cu posibilitatea un blocaj financiar semnificativ din cauza unei serii de sentințe...

Primar din Buzău cercetat penal pentru folosirea resurselor primăriei

Mai mulți locuitori ai comunei Cozieni, județul Buzău, au făcut publice acuzații grave împotriva actualului primar al localității, susținând că acesta comite infracțiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă