19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialÎnvătătoarea aflată în greva foamei: Băsescu nu trebuie să vine să mă...

Învătătoarea aflată în greva foamei: Băsescu nu trebuie să vine să mă vadă, să rezolve problema

Învăţătoarea Cristina Anghel, care se află în greva foamei de peste două luni, îi transmite preşedintelui Traian Băsescu că nu este nevoie să vină să o viziteze la spital, ci este suficient să rezolve problema, potrivit realitatea.net.

“L-aş primi cu mare plăcere să vorbim. Asta nu înseamnă că, dacă nu are o soluţie, aş accepta să renunţ la protest. Sincer m-ar bucura mai mult să rezolve problema de la Cotroceni sau de la Victoriei, nici nu trebuie să se deplaseze până aici. Important e să rezolve problema, nu trebuie să vină să mă vadă”, a declarat profesoara Cristina Anghel în cadrul emisiunii Realitatea te priveşte.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că nu ştie cazul Cristinei Anghel, dascălul aflat în greva foamei de două luni. Asta în condiţiile în care cazul a fost mediatizat zilnic.

În 2005, Traian Băsescu l-a vizitat pe un profesor aflat în greva foamei. Într-o intervenţie telefonică la Realitatea te priveşte, profesorul Ovidiu Vlădescu a vorbit despre întâlnirea cu preşedintele de acum cinci ani.

“Domnul Traian Băsescu a venit atunci la mine să dicutăm o posibilă ieşire din situaţia complicată în care ne aflam atunci. Profesorii erau în grevă de vreo trei săptămâni şi guvernul refuza categoric să discute revendicările pe care le aveau. Primul motiv pentru care am intrat în greva foamei a fost împotriva politizării grevei profesorilor. Traian Băsescu m-a abordat foarte omeneşte şi am discutat concret chestiunile. Mi-a adus şi o icoană de la Muntele Athos. A fost un gest foarte cald, nu mă aşteptam de la dânsul. S-a dus la Palatul Victoria şi a convocat la negocieri sindicatele şi membrii guvernului şi au discutat”, a spus Vlădescu.

Întrebat de ce crede că Băsescu nu face şi acum un gest similar, profesorul a răspuns: “”Pentru că nu are soluţie”. În luna august, şeful statului i-a răspuns la Radio România Actualităţi unui profesor care se plângea că primeşte doar 900 de lei lunar.

“Dânsul are 16 ore pe săptămână, eu muncesc 16 ore pe zi. Dacă face socoteala pe oră, ar constata că e mai bine plătit ca mine. În plus, mai are şansa unui job, fiecare îşi mai caută câte ceva. Primul responsabil pentru fiecare suntem noi. Suntem adeptul unui stat responsabil pentru cetăţenii săi, dar nici nu poţi cere statului să împrumute bani pentru a plăti salariile şi să sacrifici viitorul”, a declarat Traian Băsescu.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

Începe Festivalul Filmului European 2024

Institutul Cultural Român dă startul celei de-a 28-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, pe 9 mai, la Sala Luceafărul (fostul CinemaPro) cu filmul...

EXCLUSIV. Surse liberale: Nicușor Dan a vrut să demisioneze după trei luni; PNL l-a oprit

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a vrut să demisioneze din funcție, după aproximativ trei luni de la preluarea mandatului, au declarat, pentru cotidianul...
Ultima oră
Pe aceeași temă