11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecial„Între noi totul e bine“, la Teatrul I.L. Caragiale

„Între noi totul e bine“, la Teatrul I.L. Caragiale

Duminică, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, de la ora 20.00, la Sala Pictura are loc premiera spectacolului  ”Între noi totul e bine”, pe un text de Dorata Maslowska, în regia lui Radu Afrim.

Creatorii spectacolului ne asigură că vizionarea acestuia este de neratat pentru că Radu Afrim a imaginat, pornind de la o scriitură de mare complexitate, personaje pline de culoare şi pitoresc, oferindu-le şi cadrul potrivit de desfăşurare. Atmosfera acestei realităţi, ce pare să ne scape printre degete în timp ce vrem să-i prindem conturul, se datorează în egală măsură scenografiei concepute de tânăra arhitectă  Irina Moscu.

Distribuția cu actori în mare parte tineri, dar de mare anvergură scenică, va fi, fără îndoială, un mare bonus pentru public. Dorina Chiriac debutează cu acest rol la Teatrul Național, Marius Manole, starul primei scene a țării, va avea un rol de compoziție și un ”look” cu totul nou. După cum se precizează într-un comunicat al Teatrului Național din București, este vorba de o piesă care a avut premiera mondială în 2009, şi care este montată acum pentru prima dată în România.

„Vă va purta dincolo de arii geografice, de marcaje şi delimitări temporale într-o răvăşitoare poveste despre generaţii sacrificate, despre pace şi război, existenţă şi non-existenţă, dar mai ales despre haosul pogorât peste lume după cel de-al doilea război mondial, în care fiinţa şi identitatea ei naţională prea puţin mai contează, mai ales dacă eşti născut într-o ţară greu încercată istoric. Un memento, dar şi un serios semnal de alarmă, ţesut în textura unei comedii negre de cea mai bună calitate, agrementată scenic prin momente de music-hall, travestiuri, compoziţii şi întorsături.“ 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă