11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialIntrare-surpriză pe piaţa asigurărilor

Intrare-surpriză pe piaţa asigurărilor

eMAG, magazinul online deţinut de Dante International SA, lansează oferta de poliţe de asigurare RCA în cadrul eMAG Marketplace. Noul serviciu este dezvoltat în parteneriat cu Asigura/Netrisk Broker de Asigurare.

Asigurările se înscriu în categoria produselor şi serviciilor care promit o dezvoltare expo-nenţială în mediul online al următorilor ani. Obiectivul nostru este să devenim un consilier de încredere si transparent pentru cei care doresc sa afle foarte rapid toate ofertele din piaţă şi să încheie pe loc o asigurare. Până la sfârşitul anului avem o promoţie specială de lansare prin care oferim 15% discount pe loc la orice poliţă. Vizăm în primul an o cotă între 3 şi 5% din piaţa RCA”, a declarat Radu Apostolescu, vicepreşedinte, director de dezvoltare eMAG. Cea mai mare pondere în totalul poliţelor de asigurare încheiate în România în acest moment este reprezentată de asigurările de tip RCA. Dacă la nivelul întregii pieţe de asigurări, peste 35% din vânzări sunt reprezentate de poliţele RCA, în mediul online ponderea acestora se apropie de 85%, datorită accesului facil la oferta extinsă, precum şi a modalităţii confortabile de comandă şi de primire a poliţelor, comparativ cu mediul offline. „Dorim să oferim tuturor clienţilor posibilitatea de a încheia poliţe de asigurare direct de pe eMAG. Alături de poliţele RCA, vom continua în scurt timp cu implementarea de noi produse precum asigurările auto CASCO, asigurari de locuinţe, asigurari călătorie şi chiar şi asigurările de sănătate”, a declarat Răzvan Pavel, directorul general al Asigura | Netrisk Broker de Asigurare.

Avantaje evidente

Vizitatorii eMAG pot vizualiza, compara şi selecta ofertele companiilor pentru asigurări RCA. Clienţii pot achiziţiona poliţele de asigurare dorite prin comenzi online după ce consultă întreaga ofertă din piaţă. Livrarea poliţelor se efectuează în mod gratuit, comanda plasată până în ora 19 de luni până vineri ajungând a doua zi în orice localitate. Poliţele comandate sâmbătă până în ora 13 sunt livrate în ziua de luni. eMAG face parte, alături de Asesoft Distribution şi Flanco, din grupul de firme controlat de omul de afaceri Iulian Stanciu. Potrivit studiului Superbrands 2011, eMAG este cel mai recunoscut brand de consumatorii români pe segmentul electro-IT. Asigura | Netrisk Broker de Asigurare operează cel mai vechi portal de asigurări online, asigura.ro, lansat în 2001 şi este subsidiară deţinută în întregime de către Netrisk Ungaria – cel mai mare broker online de asigurări din Ungaria. În iulie 2010, Enterprise Investors a cumpărat pachetul majoritar al Netrisk Ungaria. Enterprise Investors este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est având participaţii importante în peste 120 de proiecte. 

Piaţa merge spre online

Astra, liderul pieţei româneşti de profil, a emis online, prin intermediul site-ului, un număr de peste 17.000 de poliţe de asigurare în primele opt luni ale acestui an, care au generat prime brute subscrise de 2,1 milioane de lei. Prin comparaţie, în întreg anul 2010, prin platforma respectivă s-au vândut peste 12.000 de poliţe, primele subscrise fiind de peste 1,9 milioane de lei. Business-ul virtual a fost lansat la finalul anului 2009 şi oferă în prezent poliţe RCA, pentru locuinţe şi de călătorie.

Şi cei de la Allianz-Ţiriac, care, prin AllianzDirect, lansată în noiembrie 2008, au fost pionierii vânzărilor online de asigurări din România, spun că tendinţa este de creştere, de la lună la lună. „Poliţele vândute prin Internet şi prin call-center-ul AllianzDirect au cunoscut o creştere constantă, în ciuda corecţiei de pe piaţa totală de asigurări din România. Ne aşteptăm la aceeaşi evoluţie şi pentru 2012″, spun cei de la AllianzDirect.

Cele mai citite

Spitalul Foișor, date de ultimă oră despre starea lui Florin Piersic

În urma evaluării din această dimineață, s-a constatat că starea de sănătate a lui Florin Piersic este ușor îmbunătățită, cu o evoluție lent favorabilă,...

Încep problemele pentru primarul Sinaiei, Vlad Oprea. Ministrul Justiţiei: “E foarte posibil să se sesizeze DNA”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, și-a exprimat o poziție clară cu privire la situația apărută în spațiul public legată de investigația publicației Recorder privind presupusa...

Start la GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa!. PROGRAMUL COMPLET

Astăzi începe GRILLFEST, cel mai mare festival de barbeque din Europa, ce revoluționează cultura barbeque din România! Peste 50.000 de participanți sunt așteptați pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă