11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI în CAZUL TRĂŞCULESCU: Şpaga se negocia la Parlament

INTERCEPTĂRI în CAZUL TRĂŞCULESCU: Şpaga se negocia la Parlament

INTERCEPTĂRI în cazul Trăşculescu. Discuţiile pe care deputatul PDL Alin Trăşculescu le avea cu denunţătorul Mircea Vintilescu au scos la iveală că Trăşculescu cerea cu disperare bani ca să-şi finanţeze campania electorală.

Trăşculescu a apelat la un intermediar, Mircea Calotă, care îl ameninţa pe denunţător că va trimite recuperatori pe urmele lui. Unele discuţii au avut loc chiar în Palatul Parlamentului, potrivit Realitatea.net.

Într-o discuţie care are loc chiar la Palatul Parlamentului, Trăşculescu îi spune denunţătorului că are nevoie de 200 de mii de euro pentru campania electorală.

Alin Trăşculescu: Eu am mare nevoie acum să mă ajutaţi în campania asta. Dacă nu puteţi, e ultima oară când mai discut. Deci, eu sunt puţin deranjat de chestia asta. E un contract între cele mai mari şi singurul din ţară. Au stat mulţi la coadă pentru contractul ăla, e singurul din ţară care merge şi au sume de încasat.

Parlamentarul atrage atenţia că atât complicele, cât şi denunţătorul, au avut de câştigat în timpul mandatului său, aşa că încă patru ani în funcţie le-ar umfla şi mai mult buzunarele.

Alin Trăşculescu: Important e că aţi încasat. Nu mă duceţi cu mănuşi că sunt fraier. (…) M-am bătut pentru judeţ, nu pentru voi neapărat, pentru judeţul meu şi să aduc nişte fonduri acolo. Că aţi fost principalii beneficiari, e partea a doua.

Şi cum campania electorală stătea să înceapă, Trăşculescu îl presa în permanenţă pe Calotă să facă rost de bani. Complicele deputatului apela însă la metode mai puţin ortodoxe.

Mircea Vintilescu: Recuperatorii ăia cum au ajuns la mine acasă? Deci, în curte, recuperatorii mie mi-au spus aşa: 800 000 de lei ai să-i dai lui Marian. La 3 ore când eu am intrat în starea de şoc, eram în starea de şoc.

Marian Calotă: Ai avut două mari norocuri tu. Am avut frică de Dumnezeu… şi am frică de Dumnezeu… că altfel… la ce mi-ai făcut te făceam praf.

Potrivit procurorilor DNA, Alin Trăşculescu promitea intervenţii la autorităţile locale în schimbul unor sume de bani. În total, deputatul ar fi primit 364 de mii de lei, în patru tranşe. Pentru că avea nevoie de bani, Trăşculescu a mai cerut încă un milion o sută de mii de lei.

Deputatul şi complicele său au fost reţinuţi de procurorii DNA. Ulterior, Trăşculescu a fost pus în libertate, pentru că are imunitate. Complicele său a primit însă mandat de arestare preventivă. DNA a cerut însă avizul parlamentului pentru arestarea parlamentarului.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă