22.6 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial"Inteligenta bestiala" a lui Ronaldinho readuce magia pe Camp Nou

“Inteligenta bestiala” a lui Ronaldinho readuce magia pe Camp Nou

Barcelona a avut nevoie de doar 18 minute pentru a marca doua goluri lui Werder Bremen in ultimul meci al grupei A si pentru a risipi emotia unei eventuale ratari a calificarii in optimile Ligii Campionilor.
Ronaldinho, starul al carui nume se identifica cu succesele Barcei, a avut nevoie de doar doua faze pentru a repune in drepturi magia fotbalului. In minutul 13, celebrul playmaker al catalanilor a transformat cu stil o lovitura libera de la marginea careului german, pentru ca peste cinci minute sa gaseasca o pasa dezarmant de exacta pentru Giuly, francezului neramanandu-i decat sa puna mingea pe tava atacantului islandez Gudjohnsen pentru 2-0.
“Cand toata lumea se asteapta la un lucru, Ronaldinho inventeaza altul genial. Inteligenta in joc a lui Ronaldinho este bestiala”, a spus secretarul tehnic al Barcelonei, Txiki Beguiristain, extaziat de jocul brazilianului. Odata problema golurilor rezolvata, apararea catalana a trecut la neutralizarea inconsistentelor atacuri ale nemtilor. Misiune mai usor de indeplinit decat se asteptau gazdele, si Camp Nou sarbatoreste cu zambetul pe buze continuarea drumului in Liga Campionilor, acolo unde Barca lupta sa-si apere titlul cucerit editia precedenta. “Aceasta victorie ne aduce multa liniste. Cel mai important este ca am stiut sa suportam foarte bine presiunea celor de la Werder Bremen. Sunt multumit de randamentul baietilor”, a comentat antrenorul catalanilor, Frank Rijkaard. Presa spaniola lauda prestatia si promovarea in optimi a stapanei Europei: “Barca raspunde ca o campioana”, scrie cotidianul “Marca”, in timp ce ziarul “Sport” titreaza: “Barca fixeaza directia spre Atena”, capitala Greciei fiind locul de disputare a finalei actualei editii a competitiei. In fine, publicatia de casa a catalanilor, “El Mundo Deportivo”, considera drept magnifica prima repriza facuta de elevii lui Frank Rijkaard, sintetizand totul pe prima pagina, acolo unde peste fotografia unui Ronaldinho bucurandu-se precum un copil, a titrat: “Magic”.

Cristi Chivu, singurul roman care continua cursa in Liga

Antrenorul echipei AS Roma, Luciano Spalletti, i-a rezervat o surpriza capitanului nationalei Romaniei, Cristian Chivu, la meciul castigat de italieni cu 1-0 in fata spaniolilor de la Valencia in ultima etapa a grupei D, rezultat ce trimite formatia romana in primavara Ligii Campionilor. Internationalul roman a fost trecut din aparare la mijlocul terenului, pe postul de mijlocas defensiv. Schimbarea nu i-a creat insa probleme lui Cristi Chivu, lucru observat si de presa peninsulara. “A parut putin speriat cand a vazut ca se afla langa De Rossi, dar a trecut peste acest moment gratie tehnicii sale maiestuoase”, a notat goal.com. “Chivu s-a descurcat bine in postura de mijlocas defensiv. A fost o seara ideala pentru experimente”, a scris “Il Giornale”, facand aluzie si la faptul ca formatia spaniola, deja calificata pentru optimi, nu a avut in teren mai multi titulari.
Sahtiorul lui Mircea Lucescu a condus ostilitatile in meciul contra lui Olympiakos si a obtinut un egal care asigura formatiei ucrainene accesul in saisprezecimile de finala ale Cupei UEFA, Sahtior devenind un potential adversar al lui Dinamo in aceasta faza a competitiei. Romanii Marica si Rat au inceput titulari, dar nici unul nu a prins finalul meciului pe teren. Primul a fost inlocuit de Aghahowa in minutul 66, iar Rat a fost eliminat pentru al doilea galben in minutul 90.
Chelsea, FC Barcelona, Bayern, Inter, Liverpool, PSV Eindhoven, Valencia si AS Roma merg in optimile Ligii Campionilor.

Roman Pavliucenko (foto) marcheaza primul gol al lui Spartak la Lisabona deschizand drumul spre cea mai mare surpriza a serii in Liga Campionilor. Rusul ar putea fi vazut la Bucuresti in scurt timp ca adversar al lui Dinamo.
SPARTAK MOSCOVA, BORDEAUX, SAHTIOR DONETK SI WERDER BREMEN sunt cele patru echipe care vor merge mai departe in Cupa UEFA, fiind potentiale adversare ale lui Dinamo in 16-imile de finala. Dupa cum se stie, daca Dinamo nu va castiga la Londra, cu Tottenham, in ultima etapa, atunci va termina pe pozitia a doua in grupa si va intalni in 16-imi una dintre echipele care vor veni din Liga Campionilor. Patru se stiu deja, cele de mai sus, iar ultimele trei (Steaua, ocupanta sigura a unui astfel de loc, va fi “dirijata” la tragerea la sorti spre un adversar din alta tara) au fost desemnate aseara.

Rezultatele ultimei etape:

Grupa A:
Barcelona – Werder 2-0, Chelsea – Levski 2-0
1. Chelsea 13p; 2. Barcelona 11; 3. Werder 10; 4. Levski 0
Grupa B:
Bayern – Inter 1-1, Sporting – Spartak 1-3
1. Bayern 12p; 2. Inter 10; 3. Spartak 5; 4. Sporting 5.
Grupa C:
Galatasaray – Liverpool 3-2, PSV – Bordeaux 1-3
1. Liverpool 13p; 2. PSV 10; 3. Bordeaux 7; 4. Galatasaray 4
Grupa D:
AS Roma – Valencia 1-0, Olympiakos – Sahtior 1-1
1. Valencia 13p; 2. AS Roma 10; 3. Sahtior 6; 4. Olympiakos 3.

Cele mai citite

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea semnificativă a fondurilor pentru creditele IMM Invest+

Vineri 17 mai, la Ploiești, a avut loc o întâlnire care a marcat aniversarea de 30 de ani a Patronatului IMM, la care au...

Derby fără miză în Giulești. Rapid, victorie de consolare cu FCSB

Rapid s-a impus pe teren propriu cu scorul de 2-0 în fața campioanei FCSB, în ultimul meci din acest sezon al Ligii 1. Partida...
Ultima oră
Pe aceeași temă